Türkiye'de iddialı bir 3D firması

3D modelleme alanındaki tüm sınırları kaldıran CATIA'nın artık Türkiye'de resmi bir temsilcisi var.

Türkiye'de bir 3D devi!

3 boyutlu tasarım geliştirme, modelleme ve simülasyon çözümleriyle tanınan Dassault Systèmes, Türkiye'deki ilk ofisini açtı.

100 binden fazla şirkete sağladığı 3 boyutlu tasarım geliştirme, modelleme ve simülasyon çözümleriyle dünyanın öncü yazılım şirketleri arasında ilk sıralarda yer alan Fransız merkezli Dassault Systèmes, Türkiye ofisini açtı. Dassault Systèmes, Türkiye ofisiyle pazar payını artırmayı hedefliyor.

Dassault Systèmes, Türkiye'deki yeni ofisiyle Türk tüketicisine daha yakın olmayı ve sağladığı birinci el hizmet kalitesiyle müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor. Açılışta konuşan Dassault Systèmes PLM Güney Avrupa Bölge Müdürü Gianluca Gonella, Türk pazarının potansiyel anlamında Dassault Systèmes için büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Gonella, "20 yıldır ürünlerimizle var olduğumuz Türkiye'de bundan böyle yeni ofisimizle birinci elden hizmet ve destek vereceğiz. Türkiye ofisinin desteğiyle, günümüz zorlu iş ortamında daha da güçleneceğimize olan inancımız tam" dedi.

Türkiye'de yüzlerce firma kullanıyor

Türkiye'de yüzlerce firma kullanıyor
Dassault Systèmes'in ağır topları bir arada...

Kullanıcıya verilecek desteği en üst düzeye çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan Dassault Systèmes Türkiye Satış Müdürü Burak Süsoy ise müşteri memnuniyetinin kendileri için büyük önem taşıdığını belirtti. Otomotiv, otomotiv yan sanayii, savunma, havacılık, endüstriyel ekipmanlar gibi sektörlerde liderliklerini devam ettireceklerini vurgulayan Süsoy, enerji, denizcilik, paketlenmiş hızlı tüketim malları, moda/ konfeksiyon ve ilaç sektörlerine doğru hızla ilerlemeyi hedeflediklerini belirtti. Süsoy ayrıca Dassault Systèmes ürünlerinin Türkiye'de lider firma ve kurumlar tarafından kullanıldığına dikkat çekerek, bazılarını şöyle sıraladı: Mercedes Benz Türk, Temsa, Otokar, BMC, Tofaş-Fiat, Ford Otosan, MAN, TAI, Alp Havacılık, Kale Havacılık, Aselsan, Kale Grubu, Autoliv Cankor, TIRSAN, Valeo, Grammer.

1981 yılından bu yana 3D yazılım pazarında liderliğini sürdüren Dassault Systèmes, endüstriyel süreçleri destekleyen PLM (Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi) uygulama yazılımları geliştirerek pazarlıyor ve ürünlerin tasarlanmasından bakımına, hatta geri dönüştürülmesine kadar tüm yaşam döngüsüne ilişkin üç boyutlu bir vizyon sağlıyor. Müşteriler için Dassault Systèmes ve PLM, ürünlerinin sanal olarak tasarlanabilmesi, detaylandırılabilmesi ve bunları üreten fabrika süreçlerinin simüle edilebilmesi anlamına geliyor. Fiziksel ve yüksek maliyetli numuneler hazırlamasına ve bunları test etmesine gereksinim duymaması ise kaynak tasarrufu sağlıyor.

Uzaktan modelleme yapmak mümkün

Uzaktan modelleme yapmak mümkün
Dassault ürünleri özellikle rendering işlemlerinde çok başarılı

Çok yakın bir zamanda piyasaya sunduğu V6 yazılım güncellemesi ve PLM 2.0 ile Dassault Systèmes, otomotivden havacılık sektörüne, inşaat sekötüründen tüketim mallarına kadar çeşitli sektörlerdeki lider şirketler için çeşitli hizmetler sağlıyor. Dassault Systèmes'in PLM ürünleri şöyle:

  • Sanal ürün tasarımı için CATIA®: Kullanıcılara başlangıç fikrinden analizine ve montajına kadar tüm endüstriyel tasarım süreçlerini simüle etme olanağı tanıyor.
  • Gerçeğine benzer simülasyon için SIMULIA®: Ölçümlenebilir simülasyon çözümleri portföyüyle, mühendislerin üretim performansını artırmasına, fiziksel numune gereksiniminin gerekliliğini ortadan kaldırmasına ve yenilikçi çalışmaları destekleyen gerçeğine benzer simülasyon çalışmaları sağlıyor
  • Sanal üretim için DELMIA®: Şirketlere üretim ve bakım süreçlerini dijital olarak planlama, yaratma, izleme ve kontrol etme olanağı sağlayarak yüksek üretim performansı sağlıyor.
  • Küresel işbirliğine dayalı yaşam döngüsü yönetimi için ENOVIA®: Ürün bazlı tüm fikri mülkiyetleri (IP) tek ve online bir ortak platformdan yönetilmesini sağlıyor.
  • Gerçekçi bir deneyim için 3DVIA®: Tüketicilerin yaratılan ürünleri denemelerini ve yaratım prosesinin her aşamasında değişiklik yapılmasına ve şirketlerin ürünlerini online olarak pazarlamasını ve tanıtımını sağlıyor.
Okuyucu Yorumları