Türkiye'de Twitter'ın yolu ondan geçecek

Türkiye'deki Twitter kullanıcılarına ulaşmak, bu önemli ortaklık ile artık çok daha kolay olacak!

Twitter'ın yolu ondan geçecek

Dijital reklam sektöründe Türkiye'nin önde gelen ve saygın kurumlarına hizmet veren Genart Medya, Twitter'in Türkiye'deki resmi reklam satış ortağı oldu. Söz konusu işbirliği kapsamında, Genart Medya, 7 Şubat Perşembe günü Swissotel'de bir basın toplantısı düzenlendi. Twitter, Genart Medya ve Connect Ads yöneticileriyle birlikte Coca-Cola, Turkcell ve Unilever yöneticileri de etkinliğe Premium, Gold ve Silver sponsor olarak katıldılar.

Genart Medya, Twitter'ın Türkiye'deki resmi reklam satış ortağı olarak, "Promoted Products" ürünlerini satışa sunuyor. Böylece Türkiye'deki reklamveren firmalar, Genart Medya aracılığıyla ürün ve hizmetlerini Twitter kullanıcılarına duyurabilecekler. Genart Medya, ülkemizde Twitter'ın reklam ürünlerini sunan tek firma olarak faaliyet gösterecek. Genart Medya aynı zamanda Twitter ürünlerinin daha etkin kullanımına ilişkin olarak, reklamverenler ve ajanslara yönelik eğitim çalışmaları da gerçekleştirecek.

Türkiye'deki Twitter kullanıcılarına o ulaştıracak

Türkiye'deki Twitter kullanıcılarına o ulaştıracak

Reklamverenler Türkiye'deki Twitter kullanıcılarına Genart Medya ile ulaşacak

Twitter'ın Türkiye'deki resmi reklam satış ortağı olanGenart Medya'nın Kurucu Ortağı C. Burak Yılmaz şunları söyledi:

"Bu yıl, hem Genart Medya ailesini hem de Türkiye'deki reklamverenleri son derece heyecanlandıran bir gelişmenin öncüsü olmaktan mutluluk duyuyoruz. 2013 yılı itibariyle, Twitter'ın Türkiye'deki resmi reklam satış ortağı olarak çalışmalarımızı sürdürecek ve ülkemizdeki ajanslar ile reklam veren kuruluşların Twitter'ın sunduğu avantajlardan ayrıcalıklı bir şekilde yararlanmalarını sağlayacağız.

Twitter'ın Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarının reklam satış haklarının yönetimi, bölgenin en büyük oyuncusu olan Connect Ads şirketine ait durumda. Türkiye'deki pazarın büyüklüğü ve veriminin de bilincinde olan Connect Ads, Türkiye pazarına güvenilir bir iş ortağı ile girmek üzere Twitter ile birlikte bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi ve bu doğrultuda işbirliği yapmak için Genart Medya'yı seçtiler.

Türkiye'deki rakamlara bakacak olursak, Internet World Stats'in Ekim 2012 tarihli araştırmasına göre, Türkiye nüfusunun %44,4'ü internet kullanıcısı. Bu nedenle Türk markalarının internet reklamcılığına olan ilgisi her gecen gün artıyor. 2012 IAB Türkiye raporuna göre dijital reklam yatırımları bir önceki yıla göre %34,6 oranında artarak, yılın ilk 6 ayında 416 milyon TL'ye ulaştı. Bugün Türkiye'de yapılan reklam yatırımlarının %17'si internet reklamlarına ayrılmaya başladı. Twitter ise geçen yıl dünya genelinde %40, Türkiye'de ise %100'lük büyüme oranıyla en hızlı büyüyen sosyal ağ konumunda. Ayrıca dijital reklam harcamalarında yaşanan artış, markaları ve reklamverenleri, dijital dünyada tüketici davranışlarını ve ilgi alanlarını araştırmaya ve bu değerli datayı yorumlamaya itiyor. Bu nedenle Twitter'ın Türkiye pazarındaki yeri büyük önem arz ediyor.''

"Twitter, günde 400 milyondan fazla tweet atan 200 milyonun üzerindeki aktif kullanıcısıyla en önemli sosyal ağ olarak öne çıkıyor. Buna ek olarak Twitter kullanıcılarının %60'ının platforma mobil cihazları üzerinden erişmesi Türkiye gibi mobil kullanımın yükselişte olduğu ülkelerdeki hızlı büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye'de Twitter'ı ticari faaliyetlerine entegre etmek isteyen markaların sayısı giderek artıyor. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren markalar şimdiden müşteri tabanları ve kamuoyuyla iletişime geçmek, paylaşım yapmak, sohbetler başlatmak için Twitter'ı kullanmaya başlamış bulunuyor. Twitter'la olan işbirliğimiz kapsamında markaların pozitif bir imaj yaratmasına, takipçilerine etkin bir şekilde erişmelerine ve yeni takipçiler kazanmalarına yardımcı olacağız."

Twitter Ajans ve Marka İlişkileri Başkanı Melissa Barnes, "Bu işbirliği Twitter'ın 'Promoted Products' ürünlerinin uluslararası yayılımında heyecanlı bir dönemin başlangıcıdır. Geçtiğimiz yıl, Twitter'ın Türkiye'deki aktif kullanıcı tabanının iki kat büyüdüğünü gördük. Bunun yanı sıra Coca-Cola gibi markalara daha geniş bir tüketici grubuyla iletişim kurma ve Twitter'ı pazarlama stratejilerine entegre etme imkanını vermekten dolayı heyecanlıyız," şeklinde konuştu.

Okuyucu Yorumları