Türkiye'deki gücünü artırıyor!

Ödeme sistemi devi iyzi Payments, bu önemli yatırımıyla Türkiye pazarındaki gücünü artırıyor!

Türkiye'deki gücünü artırıyor

iyzico ürünüyle Türkiye'de e-ticaret pazarına ödeme sistemleri yönetimi alanında yeni bir soluk katan iyzi Payments, yurtdışından önemli bir yatırım aldığını duyurdu. Toplamda 2.5 milyon TL (1.4 milyon dolar) seviyesindeki Series A yatırımı, ortak yatırım şeklinde yapıldı. iyzi Payments, bu yatırımı tümüyle iyzico'nun Türkiye'de büyüme planı çerçevesinde kullanacak.

Türkiye'de e-ticaret ödeme yönetimi alanında öncü şirketlerden biri olma vizyonuyla yola çıkan ve kısa sürede adından söz ettiren iyzi Payments, 2.5 milyon TL (1.4 milyon dolar) yatırım aldığını duyurdu. Bir grup yabancı yatırımcının ''co-invest'' yöntemiyle yatırım yaptığı iyzi Payments, böylece Türkiye pazarına yönelik hamlelerini daha hızlı hayata geçirmek için çalışacak. iyzi Payments, bu yatırım sonrasında çoğunluk hisselerini elinde tutmaya devam edecek.

iyzico Hedeflenden 5 Kat fazla talep gördü

İlk ürünü olan iyzico'yu 2013'ün Nisan ayında tanıtan ve Türkiye'de sunulmamış bir hizmeti pazara sunarak e-ticarete yeni bir soluk getiren iyzi Payments, her ölçekten işletme için daha kolay ve güvenli ödeme sistemleri yönetim çözümleri geliştiriyor. Nisan ayı içinde test süreciyle kullanıcılara kapılarını açan iyzico, 100 kullanıcıyla yapılması planlanan test sürecinde 500'nin üzerinde başvuru alarak dikkat çekici bir başlangıca imza attı.

Barbaros Özbugutu'nun açıklamaları ve fazlası

Barbaros Özbugutu'nun açıklamaları ve fazlası

Ödeme sistemleri ve banka sektörleri konusunda tanınmış bir isim olan, Avusturya eski Cumhurbaşkanı'nın oğlu olan Stefan Klestil liderliğindeki Speedinvest'in de içinde bulunduğu, Avrupa ödeme dünyasından birçok üst düzey ismin ortaklığındaki Pahicle Invest, iyzi Payments'ın Avrupalı yatırımcısı. Daha önce Akakce.com'a yatırım yapmış olan Netprice.com'un yan kuruluşu Beenos Asia ise uzak doğulu bir yatırım grubu. Bu iki grubun ortaklaşa gerçekleştirdiği yatırım, iyzi Payments'ın hedeflerine hem ekonomik hem de vizyon anlamında önemli katkılar yapacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan iyzi Payments CEO'su Barbaros Özbugutu, aynı vizyonu paylaşabilecekleri, ödeme ve e-ticaret dünyasında çok tecrübeli yatırımcılarla çalışacakları için şanslı olduklarını dile getirdi. Özbugutu sözlerini şöyle sürdürdü;

''iyzi Payments olarak Türkiye'de küçük ölçekli e-ticaret şirketlerine hitap eden iyzico ürünümüzle çıktığımız bu yolculukta, kendimize pazarı büyütmek gibi zorlu ve aynı zamanda değerli bir hedef koyduk. Bu anlamda alanında önemli yatırımcıların bize yatırım yapması hedeflerimize ulaşmak için duyduğumuz heyecanı artırdı. 2.5 milyon TL'lik bu önemli yatırımın tamamını Türkiye pazarı için kullanacak olmamız, aynı zamanda yatırımcılarımızın da Türkiye'deki e-ticaret pazarına verdiği önemi gösteriyor. Öncelikli hedefimiz iyzico'da yeni aşamalar olan ve orta ve büyük çaptaki şirketlere hitap eden iyzico Plus ve iyzico Premium ürünlerimizi daha hızlı bir şekilde tamamlamak olacak. Bununla birlikte Türkiye odaklı yönetim platformumuzu mobil dünyaya da açacağız. Mobil ödeme yönetimi konusunda inovatif ve kolaylıklar sunan çözümler geliştiriyoruz. Ayrıca, insan kaynağı olarak 10 kişi olan ekibimizi de büyütüp yıl sonuna kadar 20 kişiye ulaşmayı hedefliyoruz.''

Okuyucu Yorumları