Türkiye'den internet manzararaları!

Türkiye'de hane halkının yüzde kaçı internete bağlanıyor? İşte çarpıcı araştırmanın sonuçları...

Türkiye'de internet...

TÜİK'in Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması sonuçlarına göre, hanelerin yüzde 30'unun internet erişimine sahip olduğu görülürken, internet kullanan bireylerin yüzde 72.4'ü e-posta göndermek-almak, yüzde 70'i gazete ya da dergi okumak için interneti kullandı.

2009 yılı Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilen Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması sonuçlarına göre internet erişimi olmayan hanelerin yüzde 30.1'i evden internete bağlanmama nedeni olarak internet kullanımına ihtiyaç duymadıklarını belirtti. ADSL yüzde 85.6 ile Türkiye'de kullanılan en yaygın internet bağlantı türü oldu.

Kadınlar yüzde 30
Araştırmaya göre 16-74 yaş grubundaki bireylerde bilgisayar ve internet kullanım oranları sırasıyla erkeklerde yüzde 50.5 ve yüzde 48.6, kadınlarda yüzde 30 ve yüzde 28 olduğu görüldü. Ocak-Mart döneminde bireylerin yüzde 35.6'sı bilgisayar, yüzde 34'ü internet kullandı. Bilgisayar kullanan bireylerin yüzde 61.2'si bilgisayarı, internet kullanan bireylerin yüzde 59.3'ü ise interneti hemen hemen hergün kullandı. Bu dönemde, bilgisayar kullanılan yerler, yüzde 65.1 ile ev, yüzde 32 ile işyeri, yüzde 21.1 ile internet kafe, internet kullanılan yerler ise yüzde 57.6 ile ev, yüzde 32.4 ile işyeri, yüzde 24.1 ile internet kafe olarak sıralandı.

16-24 yaş grubu lider
Bilgisayar ve internet kullanım oranlarının en yüksek olduğu yaş grubunun 16-24 görüldü. Bu oranlar tüm yaş gruplarında erkeklerde daha yüksek olduğu belirlendi. Eğitim durumuna göre incelendiğinde ise yüksekokul, fakülte ve üstü mezunları en yüksek bilgisayar ve internet kullanım oranlarına sahip oldu.

Okuyucu Yorumları