Türkiye ile İran arasında 'GSM köprüsü'

Turkcell ile İran Telekom şirketi arasında imzalanan uluslararası dolaşım anlaşması ile Türkiye ve İran’daki cep telefonu kullanıcıları artık komşularına yaptıkları ziyaretlerde GSM hizmetlerinden yararlanmaya devam edebilecekler.

Türkiye ile İran arasında 'GSM köprüsü'

Turkcell ve Telecommunication Company of Iran (TCI) arasında yapılan uluslararası dolaşım anlaşması ile Turkcell’in anlaşmalı olduğu ülke sayısı 154’e, operatör sayısı 376’ya çıktı.

Uluslararası GSM sektöründe uluslararası dolaşım anlaşmaları açısından ‘dünya lideri’ konumunda bulunan Turkcell için TCI (http://www.iran-telecom.com) ile yapılan anlaşmanın ayrı bir önemi bulunuyor. 1994 yılından beri yapılan uluslararası dolaşım anlaşmalarına Türkiye ile İran arasında yapılan anlaşmanın da dahil edilmiş olması, güçlü kültürel ve tarihsel bağlara sahip iki komşu ülke arasında ‘GSM köprüsü’ kurulması anlamına geliyor.

Yapılan anlaşma ile, her yıl ülkemizi ziyaret eden yüz binlerce İran vatandaşı, Türkiye’de bulundukları süre boyunca GSM hizmetlerinden Turkcell aracılığıyla, İran’ı ziyaret eden Türk vatandaşları ise aynı hizmetlerden TCI aracılığıyla yararlanabilecekler.

Okuyucu Yorumları