Türkiye'nin dünya sıralamasındaki yeri...

Internet abonesi bakımından dünya sıralamasında Türkiye kaçıncı oldu? İşte cevabı...

Türkiye kaçıncı oldu?

Türkiye'de interneti toplumun her kesimiyle tanıştırmayı amaçlayan TTNET, Günlük İnternet Paketi ve bilgisayar kampanyaları gibi hizmetleriyle bu amaca adım adım yaklaşıyor. TTNET, son olarak Point Topic'in DSL bazında abone sahipliğini ölçtüğü global listede, yüzü aşkın ülkeden 317 internet servis sağlayıcı arasında 10. sıraya yükseldi.

Müşterilerinin iletişim ihtiyaçlarını tek elden çözme vizyonuyla çalışmalarına devam eden TTNET, artan abone sayısıyla dünyanın önde gelen internet servis sağlayıcıları arasındaki yerini sağlamlaştırıyor. Şu an 6 milyon aboneye sahip olan TTNET, İngiltere merkezli Point Topic'in üç ayda bir yayımladığı "Küresel Genişbant İstatistikleri"ne de damgasını vurdu.

TTNET, sabit genişbant erişim teknolojilerinden DSL bazında yüzü aşkın ülkeden 317 internet servis sağlayıcının değerlendirildiği listede, abone sayısı sahipliğinde 2010 birinci çeyrek itibariyle 10. sıraya yükseldi.

TTNET'in başarısını, müşterilerinin talep ve beklentilerini yakından takip edip, ürün ve hizmetlerini bu değerlendirmeler paralelinde geliştirmesine borçlu olduğunu belirten TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz: "İnternet alanında temel amacımız, Türkiye'de herkesi internetle tanıştırıp dünyaya bağlamak. Biz, tüm çalışmalarımızı bu doğrultuda planlıyoruz. Abone sayımızın 6 milyona yükselmesi ve Point Topic listesinde onunculuğa ulaşmamız da doğru bir yerde olduğumuzu gösteriyor. Bu listede ilk 10'a bir Türk şirketinin girmesi, hakikaten çok gurur verici..." dedi.

Yılmaz, son olarak hayata geçirdikleri Günlük İnternet Paketi'ni de Türkiye'nin nabzını ölçerek biçimlendirdiklerini belirtiyor: "Ipsos KMG ile birlikte 'PC ve İnternet Penetrasyon Çalışması* adını verdiğimiz bir araştırma yürüttük. 38 ilde 24.800 hane ve işyeri ile yüz yüze görüşülerek yapılan bu araştırma toplam hane nüfusunun yalnızca %41'nin bilgisayar sahibi olduğunu, %32'sinin de internet bağlantısına sahip olduğunu gösterdi. 1,7 milyon hanede bilgisayar bulunuyor ancak internet bağlantısı bulunmuyor. 2,6 milyon hanede bilgisayar ve internet yok ama en az 1 tane bilgisayar kullanıcısı bulunuyor. Bu kişilerin interneti evlerinde değil ev dışı ortamlarda kullandıkları tahmin ediliyor. Bu gerçeklerden yola çıkarak oluşturduğumuz Günlük İnternet paketi ile öncelikle internet kullanıcısı olduğu halde evinde bağlantısı olmayan veya bilgisayarı olduğu halde internet kullanmayanlara fırsat sunmayı hedefledik. Kişilerin bütçeleri doğrultusunda internetten yararlanabilmelerinin önünü açıyoruz. Üstelik bununla da yetinmiyoruz, Bilgisayar Kampanyası gibi uygun fiyat ve taksit olanaklarıyla bilgisayar sahibi olma imkânı sunduğumuz farklı projelerle de bilgisayar sahipliğini artırmayı hedefliyoruz. Böylelikle internetin gücünden ve olanaklarından daha önce yararlanma imkânı bulamayanları da bu zenginliklerle dolu dünyanın içine çekmek istiyoruz. Sonuçta TTNET olarak tüm bu çalışmalarımızla Türkiye'nin dijitalleşmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz."

İşte Türkiye'nin internet haritası

İşte Türkiye'nin internet haritası
Haritayı daha büyük görmek için üzerine tıklayın

Ipsos KMG tarafından Nisan 2010'da raporlanan PC ve İnternet Penetrasyon Araştırma Verileri Türkiye'nin internet erişim fotoğrafını çekiyor.

PC ve İnternet Penetrasyon Çalışması, TTNET tarafından bağımsız bir araştırma şirketi olan IPSOS-KMG'ye, Türkiye'deki internet penetrasyonunu incelemek amacıyla yaptırılmıştır. Araştırma Türkiye temsili olacak şekilde dizayn edilmiş ve toplam 38 ilde nüfusu 20 binin üzerindeki yerleşim bölgelerinde yürütülmüştür. Araştırmanın saha çalışması Ocak-Mart 2010 tarihlerinde yapılmış ve çalışma Nisan ayında raporlanmıştır.

Pazarda genel durum:
Haritayı daha büyük görmek için üzerine tıklayın

İnternet Kullanıcı Nüfusu:
Haritayı daha büyük görmek için üzerine tıklayın

Not: Yukarıda örnek verilerini gördüğünüz araştırmanın tamamına PDF formatında erişmek için tıklayın.

Okuyucu Yorumları