Türkiye'nin Mobil-Star'ı kim olacak?

Herkes star olabilir: MS ve Turkcell, düzenledikleri yarışma ile Türkiye'nin Mobil-Star'ını arıyor!

Mobil-Star kim olacak?

Microsoft Türkiye ve Turkcell işbirliği ile gerçekleştirilen mobil uygulama geliştirme yarışması Mobil-Star için başvurular başladı. Mobil-Star, dünyanın en yaygın mobil platformlarından olan Windows Mobile işletim sistemi üzerinde yenilikçi ürün geliştiren bireysel yazılımcıları hedefliyor. Farklı illerde düzenlenecek seminerlerle eğitim süreci olarak tasarlanan Microsoft Mobil-Star Yarışması başvuruları 30 Mart 2009 tarihine kadar www.mobil-star.net adresinden yapılabiliyor.

Sadece bireysel katılıma açık olan yarışmada dereceye giren ilk üç yarışmacı para ödülü almaya hak kazanırken finalistleri de çeşitli fırsatlar bekliyor. Birinci olan yarışmacının 5.000 TL, ikincinin 3.000 TL, üçüncünün ise 1.000 TL kazanacağı yarışmada, ilk 25'e giren proje sahipleri Microsoft'un Bilkent Üniversitesi'nde açacağı Microsoft Inovasyon Merkezi'nde çalışma imkanına sahip olabilecek.

Yarışmanın finalistleri Microsoft'un genç girişimcilere sağladığı dev imkanlardan biri olan BizSpark programından yararlanma ve Microsoft teknolojilerine ücretsiz erişme şansının yanı sıra kendi uygulamalarını Turkcell'in hazırladığı www.uygulamapazari.com sitesinden pazarlayabilecekler.

Yenilikçi yazılımların özendirilmesi ve Windows Mobile üzerinde çalışan uygulama sayısının artırılması hedefiyle düzenlenen yarışmaya katılımcılar, projelerini Windows Live servislerinden en az birini kullanarak geliştirecek.

Türkiye'de satılmakta olan ticari ürünlerin aday olamayacağı yarışmaya katılan projeler Mart ayı süresince teknik değerlendirmeye alınacak. 21 Nisan 2009'da düzenlenecek tören ile yarışmada dereceye girenler kamuoyuna açıklanacak ve ödüllerine kavuşacak.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları