Türkiye'nin utanç veren ikinciliği!

Football Manager 2013'ü korsan indirenler listesinin "en parlak" kısmında, ne yazık ki Türkiye var!

Türkiye'nin korsan faciası!

Korsana karşı verilen her türlü mücadeleye rağmen yasadışı indirmeler, hızını kesmiş değil. İngiltere merkezli oyun yapımcısı Sports Interactive'in yaptığı araştırma, Kasım 2012'de Türkçe dil seçeneğiyle yayınlanan Football Manager 2013'ün 10.1 milyon kez kaçak olarak indirildiğini gösterdi.

MCV'nin raporuna göre oyun için yayınlanan crack'teki bir "açık", onu yasadışı olarak indiren herkesin izlenebilmesine izin veriyor. Sports Interactive, bu sayede oyunun 10.1 milyon kez indirildiğini ortaya çıkarmış. Daha ilginci ise 3.2 milyon indirmeyle onu en çok indiren birinci ülke olan Çin'in ardından ikinci sırada 1.05 milyon indirmeyle Türkiye'nin gelmesi. Üçüncü sırada ise 780 bin indirmeyle Portekiz bulunuyor. Vatikan'dan bir kişinin oyunu indirmiş olması, dikkat çeken ayrıntılardan.

Firmanın stüdyo direktörü Miles Jacobson, oyunu kaçak olarak indirenlerin yüzde 1.74'ünün crack'li kopyanın dağıtılmamış olması halinde onu satın almış olacaklarını söylüyor. Dolayısıyla 10.1 milyon büyük bir rakam gibi görünse de korsancılığın etkisi, o kadar da büyük görünmüyor. Yine de yüzde 1.74'ün 176.000 satışa denk geldiğini, bunun ise Jacobson'a göre 3.7 milyon dolar gelir kaybı olduğunu belirtmekte fayda var.

Okuyucu Yorumları