Türkiye Operasyonu başlıyor!

Anonymous, Türkiye'de saldıracağı ilk siteyi ve saatini duyurdu, Türk hackerlar'dan cevap gecikmedi.

Türkiye Operasyonu başlıyor!

Adını sık sık duymaya başladığımız hacker grubu Anonymous'un Türkiye'deki internet sansürünü protesto etmek için başlatacağını söylediği büyük siber saldıradan buradaki haberimizde bahsetmiştik. Grubun yayınladığı tehdit gibi bildirinin ardından Türkiye internet kullanıcıları arasında da büyük bir tartışma başladı. Kimileri Anonymous'a destek verirken, kimileri de bunu Türkiye'ye bir saldırı olarak değerlendirdi ve şiddetle karşı çıktı.

Bu tartışmalar süredursun, Anonymous, dün yayınladığı yeni mesajında ilk saldırısını ne zaman, ne şekilde ve nereye yapacağını açık açık ilan etti. Yukarıda da görebileceğiniz bildiriye göre bugün, saat 18.00'de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na, yani tib.gov.tr'ye ilk organize saldırı gerçekleştirilecek.

Anonymous'un Operation Turkey, yani Türkiye Operasyonu adı altında gerçekleştireceğini idda ettiği saldırılar hakkında uzmanlardan da temkinli açıklamalar geliyor. Bu açıklamaların en kötümseri ise, yapılacak DDoS saldırılarının, en azından bir süre için Türkiye internet ağını çökertebileceği yönünde.

Peki Türkiye'den Anonymous'a nasıl cevaplar geldi? Hepsi haberimizin ikinci sayfasında...

Türk hacker gruplarından sert cevap geldi

Türk hacker gruplarından sert cevap geldi

DDoS saldırılarında amacın "bilgi çalmak" değil, sistemin erişilemez hale getirilmesi olduğunu söyleyen uzmanlar, Anonymus'un vermek istediği mesajı şu şekilde özetliyorlar: "İnternete karışırsanız biz de sizin internetinize karışırız!"

Peki Anonymous'un savaş ilanına Türkiye'den nasıl tepkiler geliyor. İnternet kullanıcılarının ikiye bölündüğünden zaten bahsettik. Hükümet kanadından henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak Türk hacker grupları, bu savaş ilanına karşılık verecek gibi bir görüntü var.

Başta Ayyıldız TİM olmak üzere pek çok grup, Anonymous'un saldırı tehdidini eleştiriyor ve gerekli cevabı vereceklerini söylüyor. Kısacası Anonymus'un savaş ilanı ve Türk gruplardan gelen karşı açıklamalar, ülkemizdeki en büyük siber savaşın fitilini ateşlemiş durumda. Bundan sonra neler olacağını ise, bugün 18.00'den sonra daha net bir biçimde söyleyebileceğiz.

Okuyucu Yorumları