Türkiye'yi temsil edecek girişimci aranıyor!

Turkcell, Türkiye'yi New York'da temsil edecek genç girişimciler arıyor! İşte yarışmanın detayları

Genç girişimci aranıyor!

Turkcell, Türkiye'nin sosyoekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacağına inandığı girişimciliğe desteğini artırarak sürdürüyor. Sosyal sorumluluk vizyonu doğrultusunda Türkiye'de nitelikli insan kaynağına yatırım yapma ve katma değer sağlayacak projelere destek olma hedefiyle yola çıkan Turkcell, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek olan "Global Üniversiteli Girişimci Yarışması"nın ana sponsoru oldu.

1998 yılında Saint Louis Üniversitesi tarafından başlatılan Global Students Entrepreneur Awards (GSEA), tüm dünyadaki üniversite öğrencileri arasında girişimciliği teşvik etmek ve gelecek kuşak girişimcilerin yetiştirilmesi amacıyla düzenleniyor. Yarışma bu yıl ilk kez Turkcell'in ana sponsorluğunda ve Bizz Consulting işbirliğinde Türkiye'deki üniversite öğrencilerine de açıldı. Yarışma ile ilgili bilgiler, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Türkiye Bilişim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı'nın katıldığı basın toplantısıyla basın mensuplarına aktarıldı.

Ciliv: Girişimcilik dalgasını Türkiye de yakaladı

Basın toplantısında yaptığı konuşmada Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, tüm dünya şirketlerinin girişimcilik vizyonuna sahip olduğunu ve iş yapışlarını bu çerçevede şekillendirdiklerini hatırlatarak, "Teknolojinin girişimcilik dalgasını beslediğini unutmamalıyız. Türkiye bugün geldiği noktada bunun gerisinde kalamaz. Dünyanın en iyi internet altyapısına sahip ülkelerden biriyiz. Teknoloji de dünya ile yarışır haldeyiz. Artık yeni girişimler, yatırımlar hayal değil. Girişimci gençlerimiz için pek çok fırsatlar var. Bu yarışma da onların önlerindeki engellerin kalkması için büyük bir adım. Ülkemizdeki tüm üniversite öğrencilerini, hayallerine bir adım daha yaklaşmak için bu yarışmaya katılmaya davet ediyorum" dedi.

Hem üniversite öğrencisi, hem şirket sahibi olmak gerekiyor
Tüm dünyada alanının tek yarışması olan Global Üniversiteli Girişimci Yarışması, bir yandan üniversiteye devam ederken, bir yandan da kendisine ait bir şirketi olan (minimum 6 aylık) ve onu işleten dünyanın dört bir yanından öğrencilere açık bir yarışma. Yarışmaya başvurular www.universiteligirisimci.com adresi üzerinden, 7 Ekim 2011 tarihine kadar yapılabilecek.

Kriterlere uygun başvuruda bulunan adaylar, iş dünyasının önde gelen isimlerinden, girişimcilerden oluşan jüri tarafından ön elemeye tabi tutulacak ve yüz yüze mülakata çağırılacak. Yarışmanın değerlendirme süreçlerinde iş dünyasının önde gelenleriyle tanışma ve işlerinin geleceği konusunda yön alma olanakları olacak. Yapılacak son değerlendirme ile yarışmanın Türkiye birincisi seçilecek. Türkiye birinicisi dışında ayrıca, "Sosyal Etki Ödülü", "İnovasyon Ödülü", ve "Geleceği Gören Girişimci Ödülleri" verilecek.

Ödül 200 bin dolar

Yarışmanın Türkiye birincisi, New York'da 17-19 Kasım 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek ve tüm dünyadan üniversite öğrencilerinin katılacağı Dünya Finali'nde ülkemizi temsil edecek. Yarışmanın birincisine 200 bin dolar ödül verilecek. Aynı zamanda Türkiye'de ve Amerika'daki diğer üniversiteli girişimcilerle bilgi ve deneyim paylaşma şansına ve uluslar arası girişimcilik ağlarına dahil olma fırsatını yakalayacak.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları