Türkiye'de internete ne oldu?

Yaklaşık 4 saat boyunca Türkiye internetinde yaşananlar, herkesin kafasını karıştıracak cinsten...

Türkiye'de internete ne oldu?

Bugün Türkiye'deki internet kullanıcıları, garip bir durumla karşı karşıya kaldı. İnternette yaşanan yavaşlamanın ardından arka arkaya gelen açıklamalar, birbiriyle alakalı olmayan, farklı şeyler söylüyordu.

Şimdi gelin, yaşananlara saat saat birlikte göz atalım...

Saat 15.00: Çoğunluğu Türk Telekom kullanıcısı olan önemli bir kesim, Google hizmetlerine erişmekte zorluk yaşamaya başladı. Bu durumdan, Googe'a bağlı tüm hizmetler etkilendi.

15.30: Telekominikasyon İletişim başkanlığı sitesinde, Google'ın önbellek hizmetine erişimin durdurulduğu duyuruldu. Duyuruda, TİB'in, webcache.googleusercontent.com adresi hakkında idari tedbir uyguladığından bahsediliyordu.

17.00: Geride kalan 1.5 saat boyunca sitede kalan duyuruya, sosyal medyadan çok sayıda tepki geldi. Bunun üzerine duyuru, TİB'in sayfasından kaldırıldı.

17.20: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, yeni bir açıklama yaparak, internetteki yavaşlamanın yurtdışı fiber bağlatısında yaşanan sorun nedeniyle yaşandığını duyurdu. Aynı saatlerde Google da, kendilerine ulaşan bir kararın olmadığını açıkladı.

Sorun şu anda büyük oranda ortadan kalkmış durumda. Ama yaşanan bu garip olaylar zinciri, Türkiye'de internetin ne durumda olduğunun güzel bir göstergesi..

Okuyucu Yorumları