Türkler İnternette!

Türkler internetle buluşunca neler yaptılar, bu dünyaya girdiğimizde ilk aklımıza ne geldi?

Türkler İnternette!

İnternet oldukça hızlı bir şekilde girdi Türkiye'nin kalbine. Birden bire hemen herkes hızlı internetin tadına vardı, peki Türkler olarak interneti nasıl kullandık?

Google oldukça ilginç sonuçlar veriyor. Araştırmamızda hem Türkçe'de, hem İngilizce'de ortak kullanılan kelimelerle başladık ki, tüm dünyada ortak kelimeler arasında Google'da neleri aratmışız?

MSN'de birincilik

MSN gibi tüm dünyada aynı isimle anılan bir sohbet programını arattığımızda, Trabzon, Adana ve İzmir başta olmak üzere en çok Türkçe'de aratılmış olduğunu görüyoruz. Açıkara birinciliğimizin olan MSN kelimesinde en yakın rakibimiz ise nerdeyse aramalarımızın yarısından azını yapan Malta. Türkçe olmayan Chat (Sohbet) kelimesini arattığımızda bile çok az farkla üçüncü ülkeyiz. Adana'mız bu konuda 9. olmasına rağmen, Latin ülkeleri chat kelimesini bizden daha çok arattıkları kesin. Ayrıca Webcam kelimesi ile de 7. sıraya yerleşiyoruz.

Peki ya, diğerleri?

Peki ya diğerleri?

Peki ya diğerleri?

Hack diye en çok aratan 3. ülkeyiz, Hacker kelimesinde de durum değişmiyor.

Fifa kelimesi ile 8. sıradayız. Ferrari'nin en çok satış yaptığı 4. ülke Türkiye olsa gerek.

Sex kelimesini en çok arayan ülke Pakistan... Mısır, Hindistan ve Iran'dan sonra 5. olarak Türkiye geliyor. Adult Türkçe bir kelime olmamasına rağmen, bu kelimeyi aratan ülkeler arasında 9. sıradayız. Paris Hilton'un ise en çok arandığı 3. dil Türkçe. Keza Porno kelimesiyle Türkiye 2. sırada.

Malesef ki Aids hakkında arama yapanlarda ilk 10'da değiliz.

Daha ilginç ve açıkçası tahmini güç sonuçlar da var.

Diğer ilginç sonuçlar

Diğer ilginç sonuçlar

MMO (Massive Multiplayer Online - Devasa Online) kelimesi en çok Japonya'dan aratılmasına rağmen, ikincilik Türkiye'nin. Knight kelimesi İngilizce "Şövalye" anlamında olmasına rağmen, "Knight Online" oyununda dolayı açık ara en çok Türkiye'den aratılan bir kelime.

YouTube gibi bir eğlence sitesinde de Türkçe 9. dil olarak aranıyor ve RAP (Rhytmic American Poetry) kelimesinde Türkçe 4. sırada.

Malesef Windows, Linux, PC gibi kelimelerde de listeye giremiyoruz.

Kısacası bir millet uyanıyor, konuşuyor, yazışıyor. Dünya internetinde yerimizi alıyoruz. Ama nasıl aldığımız tabii ki düşündürücü...

Okuyucu Yorumları