Türklerden futbolcu tahmin etme uygulaması!

Türk geliştiricilerin elinden çıkan harika uygulamalara bir yenisi daha eklendi!

Futbolcuları tahmin edin!

Futbolcu Avı oyunu bağımsız bir Türk girişimci ve yazılımcının elinden çıkmış bir App Store oyunu. Oyun gayet sade tasarlanmış. Amacınız olabildiğince fazla sayıda futbolcuyu tahmin etmek.

Oyunu açtığınızda karşımıza 5 farklı buton çıkıyor. Başla butonu ile oyuna direkt olarak başlayabiliyoruz. Oyunda süre limiti olduğu için oyun başlamadan önce 3'ten geriye sayıyor. Bu özelliği Ayarlar bölümünden kapatmanız mümkün.

Oyunu ilk açışınız ise karşınıza ipuçları ekranı gelecektir ve oyun başlamayacaktır. Bu bölümden oyun hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Sol üst köşede gördüğünüz çift haneli rakam oyun için kalan sürenizi gösteriyor. Her oyun için toplam 60 saniye süreniz oluyor. Sağ üst köşede ise duraklat butonu var.

Sürenizi harcamadan oyunu durdurmak için bu butonu kullanıyorsunuz. Ortada yuvarlak içerisinde J yazan buton ise kalan joker haklarınızı gösteriyor. Jokerler ile şıklardan 2'sini eleyebiliyorsunuz. Bir oyun içerisinde istediğiniz kadar joker kullanabilirsiniz. Ancak tek bir futbolcu için sadece bir joker hakkınız var. Jokeriniz bittiğinde Mağaza bölümünden joker satın alabilirsiniz.

Tam ortada tahmin edeceğiniz gibi bilmeniz gereken futbolcunun bir fotoğrafı var. Fotoğraflar olabildiğince yüzü açıkça gösteren fotoğraflar olarak seçilmiş. Oyunun asıl zorlayan kısmı ise futbolcuların farklı farklı liglerden tamamen rastgele geliyor olması. Yani tamamen sizin bilginizi ölçmeye dayanıyor. Futbolcu fotoğrafının tam altında 'onay' işaretinin yanındaki rakam toplam kaç futbolcu doğru bildiğinizi gösteriyor. Hemen altında ise futbolcu için sunulan 4 farklı şık var. Bu şıklardan doğru olanı tahmin etmemiz isteniyor.

Oyun bittiğinde ekran kaç futbolcu bildiğinizi görüyorsunuz. Ayrıca kolayca Facebook ve Twitter paylaşımı da yapabiliyorsunuz. (Not : Paylaşım özelliği için cihazınızda Facebook ve Twitter bağlantıları olması gerekiyor).

Ana Menüye dönecek olursak, Ayarlar bölümünde 2 farklı ayar yapabiliyoruz. Bunlar sesleri kapatmak ve oyun başlangıcında karşımıza çıkan 3, 2, 1 şeklindeki sayacı kapatmak. Bu sayacın her oyun başında çıkmasından rahatsız oluyorsanız kapatmanızı öneririm.

Mağaza bölümünde ise şuanki toplam joker sayımız yer alıyor. Hemen altındaki 3 buton ile bize uygun sayıda jokeri satın alabiliyoruz. 10'lu, 30'lu ve 100'lü joker paketlerinin hemen yanında da fiyatları yer alıyor.

Okuyucu Yorumları