TV'nizi akıllı yapan cihaz

Bu küçük cihaz, TV'nizi bir anda akıllı bir televizyona dönüştürüyor ve bakın neler yapabiliyor!

TV'nizi "akıllandıran" cihaz

Android işletim sistemi günümüzde açık kod tabanlı yazılıma sahip belki de en iyi işletim sistemi. Bugüne kadar sadece belli başlı akıllı telefonlarda ya da tablet bilgisayarlarda kullandığımız Andorid işletim sistemini, artık televizyonlarımızda da görmek mümkün. Nasıl mı?

Aslında sorunun cevabı şimdilik basit: Pocket TV. Bu ilginç araç sayesinde televizyonumuzu olduğundan daha akıllı bir hale çevirmek mümkün. Temel olarak ufak bir bilgisayar olan (microcomputer) Pocket TV, televizyonumuza HDMI bağlantısından takılıyor. Bu dakikadan sonraysa her şey o bilindik Andorid 4.0 ara yüzüne dönüşüyor. Tıpkı telefonumuzda ya da tabletimizde oynadığımız gibi oyun oynayabiliyor, internet üzerinde gezinebiliyor hatta arkadaşlarımızla görüntülü konuşma bile yapabiliyoruz.

Infinitec isimli, Dubaili bir firma tarafından yaratılan bu ilginç cihaz, aslen Kickstarter olarak bilinen bir bağış sitesi tarafından finanse edildi. Teknoloji meraklıları tarafından şimdiden ön sipariş rekorları kıran cihaz, toplanan bağışlar ardından hedeflediği satış rakamını üçe katlamış durumda.

Cihazın son kullanıcı fiyatıysa 160 dolar olarak belirlendi. Ön sipariş esnasında 99 dolar ve üzerini vermiş olanlarsa Pocket TV'ye ilk kavuşanlar olacak. Bu dönüştürücü hakkındaki son bilgiyse Temmuz ayı içerisinde toplu üretime geçeceği ve Ekim dolaylarında dağıtımına başlanacağı yönünde oldu.

Okuyucu Yorumları