Twitter, "Cevapları Gizleme Aracı" Geliştiriyor!

Platformu üzerindeki nefret dolu konuşmaları ortadan kaldıramayan Twitter, cevapları gizlemeye yönelik bir araç geliştiriyor!

Twitter'dan yeni araç yolda

Twitter, nefret söylemini platformundan uzaklaştırmak için bir süredir sıkı bir biçimde çalışıyor. CEO Jack Dorsey, bu konuda hizmetin yaşadığı problemleri kabul etmişti ve Twitter, Mayıs 2018'de hesapların davranışını yakından izleyen bir araç ortaya çıkarmıştı.

Twitter,

Bununla kalmayan firma, dört ay sonra insanlık dışı davranışa karşı yeni ilkesini de duyurmuştu. Ancak Twitter'ın girişimlerinin rahatsız edici söylemleri tamamen ortadan kaldırdığını söyleyemeyiz. Bu nedenle sosyal dev, tweet'lerinize gelen cevapları gizlemenizi sağlayacak bir moderasyon aracı geliştiriyor. İşleve dair işaret, ters mühendislik uzmanı Jane Manchun Wong'un "Paylaş" düğmesinde keşfettiği yeni "Tweet'i Gizle" seçeneğiyle ortaya çıktı.

Twitter'ın Sağlık Kıdemli Ürün Müdürü Michelle Yasmeen Haq, bu gelişmeyi doğruluyor.

Haq, yeni aracın arkasındaki fikrin kullanıcılara konuşmalarını koruma işlevini sunmak olduğunu bir tweet serisinde anlattı. İlk tweet'in sahibi cevabı gizleyebilse de diğerleri, gizli tweet'i bir menü seçeneğiyle görebilecekler. Moderasyon aracının önümüzdeki aylarda herkese açılması planlanıyor.

Okuyucu Yorumları