Twitter, Çinli Tarikata Ait Hesapları Askıya Aldı

Sosyal medya devi Twitter, son zamanlarda aktif olan düzinelerce Çinli hesabı "tarikat bağları" nedeniyle kaldırdı!

Twitter bir tarikatı askıya aldı!

BuzzFeed News'e göre, gösterdikleri şüpheli davranışları nedeniyle sosyal medya şirketi Twitter tarafından birden fazla Twitter hesabı askıya alındı. Söz konusu hesaplar, bir Çinli dini grup olan "Yüce Tanrı Kilisesi" üyelerine aitti ve örgüt, gönderilerinde İbranice dilini kullanıyordu.

Bu hamle, 9 Nisan 2019'da gerçekleşecek olan yaklaşmakta olan İsrail seçimlerinden birkaç gün önce gelmesi ile de dikkat çekiyor. Hesapların neden askıya alındığı ve İsrail seçimleriyle herhangi bir şekilde ilişkili olup olmadığı netlik kazanmış değil. Twitter, hesaplara karşı eylemleri ve askıya alınmalarının sebepleri hakkında ayrıntılı bilgi vermeyi reddediyor.

Son duyumlara göre şirket son birkaç ay içinde hepsi söz konusu Çin kökenli grupla ilişkili olan düzinelerce hesabı askıya aldı. Bir kaynağa göre, bu hesapların bazıları sahte isim olarak görünenlerin altında çoğunlukla İbranice dilinde yayınlanan sağcı siyasi inançları ve dini içeriği savunuyordu. Kaynak ayrıca Twitter hesaplarının sosyal medya araştırmacıları tarafından "siyasi ve dini ögeler içeren görüşlerin koordineli bir şekilde platformda duyurulması için kullanılması" nedeniyle şüpheli olarak işaretlendiğini açıkladı. Profillerin ayrıca İbranice konuşan kullanıcıları etkilemek için İsrail dışındaki hesaplar tarafından oluşturulan İbranice gönderileri aramak için programlandığı da ortaya çıkan çarpıcı detaylar arasında.

Kaynak, bu hesapların işleyiş prensibini şu şekilde özetliyor:

"Temel olarak, bir "kraliçe arı" anlatıyı oluşturuyor ve "işçi arılar" da daha fazla yaymak veya daha fazla güvenilirlik sağlamak için bu anlatılarla etkileşime giriyor."

Bir başka iddiaya göre ise bir Twitter temsilcisi BuzzFeed News'e Twitter hesaplarının "spam ihlalleri nedeniyle" askıya alındığını bildirdi. Hesapların tam olarak nasıl işaretlendiğine ve hesapların nasıl belirlendiğine ilişkin detaylar hakkında ise temsilci daha fazla bilgi vermeyi reddetti.

Yüce Tanrı Kilisesi, "Doğu Şimşek" olarak da bilinen kült benzeri bir din olarak biliniyor ve Çin'in Henan eyaletinden temel alıyor. Tarikatın mensupları, İsa Mesih'in Çinli bir kadın şeklinde yeniden doğduğuna inanıyor. Tarikatın diğer öğretileri arasında Çin Komünist Partisi ve bir "büyük kırmızı ejderha" arasındaki bir mücadele yer alıyor. Dini grup, Çin'de kaçırılma, şiddet ve zorbalık suçları ile bağları nedeniyle uzun zamandır devlet tarafından yasaklı durumda.

Okuyucu Yorumları