Twitter'dan beklenen müjde geldi!

Eğer sıkı bir Twitter kullanıcısıysanız, bu yılın sonunda büyük bir sürpriz sizi bekliyor!

Beklenen müjde geldi!

Twitter CEO'su Dick Costolo, kullanıcıların sene sonu gelmeden bütün eski mesajlarını indirme imkanına kavuşacağına söz verdi. Bu özellik uzun süredir kullanıcılar tarafından talep ediliyordu. Online News Association'un düzenlediği bir konferansta konuşan Costolo, Twitter'ın bu isteği karşılamaya hazır olduğunu belirtti.

Costolo, bu özelliğin sunulacağının sinyallerini ilk olarak Temmuz ayında New York Times'a yaptığı açıklamada vermişti: "Kullanıcıların bütün tweet'lerini indirebilecekleri bir araç üzerinde çalışıyoruz. Mesajları bir dosya halinde indirebileceksiniz."

Twitter'ın ayrıca kullanıcılara seçme mesajları yayınlama olanağı veren ikinci bir araç üzerinde çalıştığı da ortaya çıktı. Bunun özellikle dünyadaki flaş gelişmelerin haber verilmesinde önemli bir rol oynaması bekleniyor: "Uzun süredir biliyoruz ki dünyada gerçekleşen olaylar sırasında paylaşım Twitter'da yapılıyor. Biz de bu olaylarla ilgili mesajları toparlama imkanı sunmak istiyoruz."

Toplantıda yFrog, TwitPic gibi başka şirketlerin Twitter'da paylaşımdan yararlanmasını engelleyen API değişikliklerine de değinen Costolo, bu gayrıresmi hizmetlerin Twitter üzerinden, hiçbir ücret ödemeden para kazandığını belirtti.

Okuyucu Yorumları