Twitter'dan özel bir araç geliyor!

Twitter'ın üzerinde çalıştığını açıkladığı bu minik araç, bakın kullanıcıların ne işine yarayacak?

Twitter'dan özel bir araç!

Twitter CEO'su Dick Costolo'nun New York Times'a yaptığı açıklamaya göre şirket, kullanıcıların bütün tweet'lerini bir dosya halinde bilgisayara indirmesini sağlayacak bir yazılım üzerinde çalışıyor. Bu, Twitter'ı yoğun bir şekilde kullananlar kadar, Twitter'ın yeni popüler olmaya başladığı dönemlerde göndermiş oldukları mesajları merak eden kullanıcılar için de ilginç bir özellik olacak.

Yeni işlevin ne zaman devreye gireceği henüz bilinmiyor. Ancak Costolo, bu özelliğin sadece kullanıcıların kendi postaları için geliştirileceğini söylüyor. Başkalarının bütün postalarını indirmek için farklı bir arama yöntemi gerektiğinden şirket özelliği bu şekilde sınırlamayı uygun görmüş. Costolo bu seçimi "İki farklı arama problemi sözkonusu. Gelmiş geçmiş bütün tweet'leri aramak için farklı bir arama mimarisi kurmak gerekiyor. Böyle bir işi üç tane mühendisle çözemezsiniz" diye açıklıyor.

Twitter'ın şu anda 140 milyon aktif kullanıcısı var. Bu nedenle yeni özellik devreye girdiğinde muhtemelen büyük bir talep yaratacak.

Okuyucu Yorumları