Twitter: Dev siteden dev bir adım!

Facebook'tan sonra, bir dev site daha halka açılmak için ilk adımını attı!

Dev siteden dev bir adım!

Twitter'ın resmi hesabından gelen haberde, dünyaca ünlü mikroblog sitesi, yakın bir süre önce ABD menkul kıymetler ve borsa komisyonuna, IPO, yani halka arz teşviği başvurusu yaptığı, "Gizli bir şekilde teslim edildi" ibaresinin kullanıldığı dile getirdi. Şu ana kadar firmanın attığı kendi tweet'inden başka bir açıklamaysa henüz bulunmamakta.

Firma, 2012'de Amerikan Kongresi tarafından kabul edilen, JOBs ACT hükmü sayesinde, yeni gizli halka arz sistematiğinin tüm avantajlarından yararlanıyordu. Şimdiyse Twitter, gizli bir şekilde halka arz için başvuru yaptığını gündeme getirdi.

İlginç olansa, Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg'e, Twitter'dan gelen açıklamadan sadece bir gün önce, artık halka arzı garanti gibi gözüken Twitter'ın konu hakkında herhangi bir şansı olup olmadığını sorulmasıydı. Zuckerberg ise soruya; "Halka arz konusunda, soru sorulacak en son insanlardan birisinin ben oluğumu düşünüyorum" diyerek, zaman içerisinde aynı sorunları kendisinin de yaşadığını ve ne kadar zorlu yollardan geçtiklerini dile getirdi.

Twitter'ın an itibariyle hesaplanan değeri, 10 milyar dolar civarında...

Okuyucu Yorumları