Twitter, Direkt Mesajları Nasıl Alacağımızı Değiştirdi

Twitter, sizi takip etmeyen insanlardan gelen mesajlar konusunda önemli bir yeniliğe imza attı!

Twitter'dan önemli yenilik!

Twitter, Direkt Mesajlara yaptığı küçük değişiklik ile gelen iletileri istediğiniz gibi filtrelemenizi sağlıyor. Şu andan itibaren, eğer insanlardan DM alma özelliğini açtıysanız, sizi takip etmeyen insanlardan gelen mesajlar "İstekler" sekmesine taşınacak. Aynı kural, takip etmediğiniz üyelere ait grup sohbetleri için de geçerli.

İstekler sekmesi altında mesajları silebilir ya da onaylayabilirsiniz. Eğer mesajı onaylamadan beklerseniz karşı taraf mesajı görüp görmediğinizi bilmeyecektir.

Bir mesajı onayladığınız zaman Twitter onu gelen kutunuza taşıyacaktır. Ancak bir mesajı silmek, o kişiden bir daha mesaj almayacağınız anlamına gelmiyor. Eğer birinden hiç bir zaman DM almak istemiyorsanız o kişiyi engellemeniz gerekiyor.

Eğer mesajın içinde her hangi bir iliştirilmiş içerik bulunuyorsa, mesajı kabul edene kadar bu içeriği göremezsiniz.

Bu yenilik sayesinde trollerin ve spam yapan insanların gelen kutunuzu çöplüğe çevirmesini engelleyebilirsiniz. Ancak eğer takip etmediğiniz kişilerden çok fazla mesaj alıyorsanız ve arada önemli bir bilgi olabileceğini düşünüyorsanız, mesajları tek tek kontrol etmeniz gerekecektir.

Yeni filtre özelliği Twitter'in iOS, Android ve masaüstü sürümlerinin tümünde, bugünden itibaren kullanıma açılmış durumda.

Okuyucu Yorumları