Twitter Görünümünü Yeniledi!

Twitter, web ve mobil platformlardaki görünümünde ciddi bir değişiklik yaptı! İşte Twitter'ın yeni görünümü...

İşte yeni Twitter!

Twitter, web, Android ve iOS kullanıcıları için arayüzünü yeniledi. Çoğunlukla görsel olan değişiklikler, Twitter'ın kare fotoğraflarını dairesel hale getiriyor ve alt taraftaki araç çubuğunu dört simgeye indiriyor.

Twitter Görünümünü Yeniledi!

Profil sekmesine ise artık Android stili "hamburger" menüden erişilebiliyor. Bu, iOS'taki Twitter kullanıcılar için bir ilk. Instagram kullanıcılarının fark edeceği üzere yeni görünüm, geçen sene Instagram'a gelen büyük güncellemeyi hatırlatıyor.

Tweet'lerdeki etkileşim düğmelerinin görünümünde de değişiklik var. Ok şeklinde "Cevapla" düğmesi artık konuşma baloncuğu simgesine sahip. Twitter, eski simgenin bazı yeni kullanıcılar tarafından Backspace veya Delete tuşuyla karıştırıldığını belirtiyor.

Yeni tasarım mobilde "beğenme", "cevaplar" ve "retweet" sayılarını gerçek zamanlı olarak görüntülüyor. Böylece sayıların nasıl tırmandığını gözlerinizle görebiliyorsunuz.

Bazı kullanıcılar yeni profil simgesini ve daha modern görünen düzeni beğenseler de, bazıları #NewTwitter hashtag'i altında hoşnutsuzluklarını belirttiler. Bazı kullanıcılar, haber akışındaki dairesel simgelerin zevksiz olduğunu, dahası metin, logo veya QR kodu kullanan profiller için kısıtlayıcı olduğunu ileri sürüyor.

Twitter ise yeni düzenin hem araştırma, hem de kullanıcılardan gelen geri bildirimler sonucunda ortaya çıktığını, gelişim için yeni yollar aramaya devam ettiklerini söylüyor.

Okuyucu Yorumları