Twitter, Günlük Takip Sayısına Kısıtlama Getirdi!

Twitter, bir anda çok sayıda kullanıcıyı takip eden hesaplara karşı yeni bir önlem aldı!

Twitter'dan bazılarını üzecek önlem

Twitter geçtiğimiz aylar içerisinde sahte hesapları bildirmek gibi yeni özellikler sunmuş ve geçtiğimiz yılın başlarında da 70 milyondan fazla sahte hesabı dondurmuştu.

Spam'cıların platformda amaçlarına ulaşmak için kullandıkları taktiklerden biri, çok sayıda hesabı takip edip, kendileri takip edildikten sonra takip etmeyi bırakmak. Twitter, bu problem ile mücadele etmeyi kolaylaştırmak için günlük takip edilebilecek hesap sayısına yeni bir sınır getiriyor. Firmanın destek ekibinin gönderdiği tweet üzerinde belirtilene göre yeni değişikliklerin bir parçası olarak günlük takip edilebilecek hesap sayısı 1000'den 400'e düşürülüyor.

Yeni sınır, toplam takip edilebilecek hesap sayısını etkilemeyecek ve ayrıca, doğrulanmış olan hesaplar hâlâ günlük 1000 hesabı takip edebilecekler.

Twitter'ın yardım merkezinde belirtildiği üzere rahatsız edici takip etme davranışı yasaklanmış durumda ve bu davranış, hesabın dondurulması ile sonuçlanabiliyor. Rahatsız edici takip etme davranışları arasında takipçi sayısını arttırmak için birden fazla hesabı takip etme ve daha sonra takip etmeyi bırakma hareketi de bulunuyor. Yeni değişikliğin spam davranışlarını azaltıp azaltmayacağını ise zaman gösterecek.

Okuyucu Yorumları