Twitter'ın yeni özelliği açıklandı!

En büyük sosyal ağlardan biri, yeni eklediği bu işlevle bazılarımızın işini daha da kolaylaştıracak!

Sosyal deve yeni işlev!

Twitter yakın zamanda kullanıma sunacağı yeni özelliğini açıkladı. Artık kuşlar bize popüler olayları aktarırken biraz daha fazla ayrıntı sunabilecekler.

"İlgili Başlıklar" adlı eklenti ile beraber popüler tweetlerin neye cevap olarak veya ne ile ilgili yazıldığını anlamamız sağlanıyor. Sosyal ağ, resmi bir blog postunda, diğer haber sitelerin tweetleri kendi haberlerine "eklemeleri" durumunda, kullanılan tweetin permalinkinde o sitenin haberinin yer alacağı duyuruldu.

Bu permalinkler, tweetin kullanıldığı tüm makalelerin linklerini gösteren bir listeye sahip olacak. Bu liste sayesinde de tweeti okuyan kişilere, istedikleri haberi tercih ettikleri kaynaktan okuma imkânı sunulmuş olacak.

Twitter'ın tanıtımda kullandığı örnek ise bu yılın başlarında eşcinsel olduğunu açıklayan NBA oyuncusu Jason Collins'in hikâyesi oldu.

Haber duyulduktan sonra, Collins, kendini destekleyen herkese teşekkür ettiği bir tweet atmıştı ve bu tweet binlerce kez retweetlenmişti. Ancak haberi duymamış olan kişilerin Collins'in ne için teşekkür ettiğini bilme ihtimalleri yoktu.

Twitter Yazılım Mühendisi Brian Wallerstein durumu "NBA'den Jason Collins'in bu yıl yaptığı açıklama, Twitter üzerinde hızlı bir şekilde yayıldı. ESPN, MSNBC ve spor bloğu Bleacher Report, haberi yayınlarken @jasoncollins34'ün tweetini haberlerine eklediler ve Twitter'da direkt olarak ulaşılamayan ek içeriği sundular." şeklinde açıkladı.

Yeni gelen özellik ile beraber, Twitter'ın ve haber sitelerinin üzerindeki trafiğin artması bekleniyor. Çok sayıda haberin tweetler ile beraber çalıştığı günümüzde, bazı tweetlerin link sayfası biraz kabarık olabilir.

Ancak firma hâlâ bu sistemin nasıl çalışacağını tam olarak açıklamış değil. Hangi tweetler bu işlem için uygun olacak veya bütün siteler bu özelliği kullanabilecekler mi? Eğer tüm siteler bu özelliği kullanamayacaksa, hangi haber sitelerinin kullanacağı nasıl belirlenecek? Umarız bütün bu soruların ve daha fazlasının cevabı önümüzdeki günlerde bizlerle olacak.

Okuyucu Yorumları