Twitter, Karakter Kısıtlamasını 280'e Çıkardı!

Twitter, sürpriz bir değişlik yaparak karakter kısıtlamasını 140'tan 280'e çıkardı! Peki bu yeniliği hemen nasıl deneyebilirsiniz?

Twitter'ten tarihi değişiklik!

Twitter, sürpriz bir hamleyle bir tweet'e yazabileceğiniz maksimum karakter sayısını ikiye katladı ve 280 karakterlik yeni sınırlamayı test etmeye başladı.

Yaptığı araştırmalar sayesinde 140 karakterlik kısıtlamanın İngilizce tweet gönderenlerin canını çok sıktığını keşfeden Twitter, bugünkü tweet'lerin yüzde 9'unun tam 140 karakter olduğunu söylüyor. Bu ise siteye göre çoğu kullanıcının ilk yazmaya çalıştığı tweet'i düzenleyip, kısalttığını gösteriyor. Firma 140 karakterlik kısıtlamayı 280 karaktere çıkararak bu "sorunu" azaltmayı amaçlıyor.

140 karakterlik kısıtlamanın bir SMS mesajının 160 karakterlik kısıtlamasını yansıttığını hatırlatalım. Mobil uygulamaların yaygınlaşmasından önce tweet'ler, SMS yoluyla da gönderiliyordu. Kalan 20 karakter ise kullanıcı adı için ayrılıyordu.

Yeni 280 karakter kısıtlaması henüz herkese açılmış değil, ancak denemek için sabırsızlanıyorsanız, aşağıdaki yolu izleyebilirsiniz.

Eklenti ve kod yüklemek yerine beklemeyi tercih ediyorsanız, yeni işlevin önümüzdeki haftalarda veya aylarda size ulaşabileceğini belirtelim.

Okuyucu Yorumları