Twitter'da "sessiz değişim!"

Twitter, yaklaşık 1 yıl önce açtığı önemli servisini, sessiz sedasız tarihe gömdü!

Twitter'da "sessiz değişim!"

Yaklaşık olarak bir yıl önce, Twitter tarafından yeni bir analiz aracı yayınlanmıştı ve bu araç sayesinde site sahiplerinin, sitelerine tweet'lenen linkleri takip etmeleri ve kaç kullanıcının bu linklere tıkladığını öğrenmeleri mümkündü. Ancak şimdi bu araç, sessiz bir şekilde ortadan kaldırıldı.

Bildiğimiz kadarıyla, bu aracın kaybolması hakkında Twitter tarafından, aracın ortaya çıkışına benzer bir şekilde, bir açıklama yapılmadı. Ayrıca internet sitenizin en popüler içeriği, en fazla tıklanan Twitter linkleri ve daha pek çok şey hakkında halen bilgi edinmeniz mümkün ancak bu işlem için artık sitenize Twitter Cards'ı ayarlamanız ve kabul edilmek için başvurmanız gerekmekte. Daha önce kullanılan aracın tek isteği ise internet sitenizin ana sayfasına bir kod eklemeniz idi.

Ayrıca eski araç ile edinebildiğiniz bütün bilgileri Twitter Cards ile edinmeniz mümkün değil. Örneğin; eski araç ile favoriler, retweetler ve cevapların sayılarını takip edebilirken, yeni sistemde bütün bunlar, bir "Engagements" sayısına toplanmış durumdalar.

Görünüşe göre, eski aracın kullanımdan kaldırılmasının asıl sebebi Cards'ın kullanımını arttırmak ve diğer bazı araçlarla beraber, içerik önizlemelerini zenginleştirmek...

Okuyucu Yorumları