Twitter takipçileri kime ait?

Davalık olan Twitter hesabı: Sizce haberimizdeki hesap aslında kime ait olmalı?

Bu hesap kime ait?

Son yıllarda ülkemizde de popülerleşen Twitter, bazı tartışmaları da beraberinde getiriyor. Örneğin şirkette çalışırken şirketiniz için açtığınız bir Twitter hesabını, şirketten ayrılmanız durumunda iade mi etmeniz gerekiyor? Yoksa kendi açtığınız bu hesabı günlük hayatta da kullanmaya devam edebiliyor musunuz?

PhoneDog isimli bir Amerikan şirketi de işte tam bu noktada eski çalışanıyla davalık olmuş durumda. The New York Times'ın haberine göre PhoneDog'da çalışan ve daha sonra ayrılan Noah Kravitz, 17 bin takipçisi bulunan Phonedog_Noah hesabını da işten ayrıldıktan sonra kullanmaya devam etti.

Telif ve isim hakkını korumak adına eski çalışanını dava ettiğini dile getiren şirket ise Noah'tan 340 bin dolar istiyor. Şirket, bu rakama 17 bin takipçisiden ulaşmış. Takipçilerini birim başına 2,5 dolar olarak değerlendiren şirket, 17 bin takipçiden toplam 340 bin dolara ulaşmış ve bu rakamı tazminat olarak Noah'tan talep ediyor.

Her ne kadar Noah, şirketten ayrıldığı Ekim 2010'da dostça yönetimle el sıkıştığını ve bu şekilde ayrıldığını dile getirse de, şirketten ayrılmasının üzerinden 8 ay geçmesiyle eski şirketinin kendisine açtığı davayı göğüslemek durumunda kaldı.

Okuyucu Yorumları