Twitter "Tekzip" İşlevini Devreye Sokabilir

Twitter, kullanıcılar tarafından tweetlerin düzenlenmesi ile ilgili baskıya cevap olarak farklı bir işlevi tanıtabilir!

Twitter'dan "düzenleme" açıklaması!

Eğer diğer pek çok Twitter kullanıcısı gibi Twitter'da gönderilerin düzenlenebilmesini dört gözle bekleyenlerdenseniz, bu bekleyişin sürecek olması keyfinizi kaçırabilir. Ancak dev sosyal medya platformu görünüşe bakılırsa kullanıcılarının eski gönderilerini açıklayabilmeleri ve ifadelerinin arka planında ne olduğunu anlatabilmeleri için bir "tekzip" özelliği üzerinde çalışıyor.

San Fransisco'da düzenlenen Goldman Sachs' İnternet ve Teknoloji Konferansı'nda söz alan Twitter CEO'su Jack Dorsey, "Aklımızda bulunan konseptlerden biri açıklığa kavuşturma işlevi... Yorumla retweet işlevine benziyor... kullanıcıların daha önce ne tweetlerdiklerine açıklık getirmelerini veya aslında ne demek istediklerini açıklığa kavuşturmalarını sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Özelliğin arkasındaki fikir, kullanıcıların diğer kullanıcılar tarafından yıllar önce attıkları gönderileri retweetleyerek göz önüne istedikleri bağlamda çıkarmaları ve bunun yanlış kanıların ortaya çıkmasına neden olmasına dair duydukları endişeden kaynaklanıyor. Bu durum, Twitter'da da gündem olan olasılıklardan biri olarak dikkat çekiyor zira çoğu kişi tartıştıkları kişilerin eski gönderilerini bir bağlam olmadan ortaya koyarak istedikleri yönde yorumlayabiliyor ve bu da istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasını sağlayabiliyor.

Kullanıcılara eski gönderilerini silmek yerine onları açıklığa kavuşturma imkanı vermek, Twitter adına kullanıcıların platformu kullanırken daha rahat olmaları adına bir neden tanıyacak. Ancak bu durum, Twitter üzerinde bir tweet düzenleme işlevi isteyen kullanıcıların isteklerini karşılamıyor. Çoğu kullanıcı, imla hatası yaptıkları bir gönderiyi kolaylıkla düzenleme imkanından yoksun olmaktan şikayetçi.

Dorsey'in bahsettiği "tekzip" işlevinin platformun kullanıcıların istediği gibi bir düzenleme işlevinin önüne geçip geçmeyeceği bilinmiyor. Dorsey "açıklığa kavuşturma" işlevinin ne zaman gelebileceği konusunda bir açıklama yapmadı. Hatta bu işlevin gün yüzüne çıkıp çıkamayacağı dahi kesin değil. Bu noktada kesin olan tek şeyin Twitter'ın bu fikri sadece gözden geçiriyor olması olduğunu söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları