Twitter ve Facebook'ta Aynı Anda Paylaşın!

Facebook ve Twitter'da aynı anda paylaşım yapmak istiyorsanız, bu ipucundan faydalanın!

Aynı anda paylaşmanın yolu!

Sosyal ağlarınızın hepsini birden aynı anda güncellemenin bir yolu da IFTTT gibi otomasyon hizmetlerinden faydalanmak.

Bunun için Facebook ve Twitter'daki farklı türde gönderilere yönelik birkaç farklı applet oluşturabilirsiniz. Bunun ardından tüm yapmanız gereken, tek bir eposta göndermek ve iki sosyal ağı aynı anda güncellemek. Güncellemeyi göndermek için IFTTT hesabınızla bağlı eposta hesabınızdan [email protected] adresine eposta gönderebilirsiniz.

Basit Facebook ve Twitter durum güncelleştirmeleri için My Applets'e gidin ve New Applet düğmesine tıklayın. Şimdi IFTTT applet'i üzerindeki "this" için Email'i seçin (Gmail değil) ve trigger olarak Send IFTTT an email tagged'i seçin. Tag için herhangi bir kelimeyi kullanabilirsiniz.

Şimdi applet üzerindeki "that" için Twitter'ı seçin ve Post a tweet eylemini seçin. Mesajın gövdesi ve ek dosyasıyla ilgili seçenekleri varsayılan olarak bırakın. Böylece epostanın gövde kısmına yazdığınız mesaj, tweet'te görünecek ve eklediğiniz dosyalar, bir IFTTT bağlantısı olarak görünecek.

My Applets'e geri dönün ve New Applet düğmesine tıklayın. IFTTT applet'inde "this" bölümü için yukarıdaki ayarların aynısını kullanın. "That" bölümündeyse Facebook'u seçin ve Create a Status Message'ı seçin. Mesaj içeriğinde body'yi seçin. Böylece epostanın gövdesine yazılan metinler, durum güncellemesine dahil edilecek.

Artık [email protected] adresine eposta göndererek durum güncellemesi paylaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları