Twitter ve Facebook'tan Büyük Ortaklık

Sosyal medyanın iki büyük ismi Twitter ve Facebook, bu büyük sorunu çözmek için birlikte çalışıyor!

Twitter - Facebook bu kez el ele

ABD ara dönem seçimi öncesinde Twitter, Eylül ayından bugüne dek İran bağlantılı 2.617 hesabı dondurduğunu açıkladı. Hesapların bir kısmı Amerikalı haber kaynakları olduklarını ve ABD'nin politik ve sosyal sorunlarını tartıştıklarını söylemekteydi. Twitter ise hesapların büyük bir kısmını Seçim Günü öncesi önlem olarak dondurduğunu belirtiyor.

Ancak Twitter, genel olarak bakıldığında 2016 seçimlerinin öncesine göre çok daha az "platform manipülasyonu" gördüğünün altını çiziyor. Rusya'nın kötü ünlü İnternet Araştırma Ajansı'na bağlı gibi gözüken 418 hesabı donduran Twitter, daha önce ajansa bağlı olarak düşünülen 3.843 hesabı durdurmuştu. Ayrıca firma seçim günü öncesi, "Venezuela'da yer alan 764 kötü amaçlı otomasyonu" durdurduğunu da söylüyor.

Belki de en önemlisi, Twitter ve Facebook'un organize çalışan yanlış bilgi çabalarını durdurmak için beraber hareket etmiş olmalarıydı. Facebook da, yaptığı açıklamada Facebook ve Instagram üzerinde "İran'dan yönetilen koordine yapay davranış" gösteren 763 hesap, sayfa ve grubu kapattığını duyurmuştu.

Okuyucu Yorumları