Twitter yasağına yürütmeyi durdurma!

Ülkemizdeki Twitter'a erişim yasağı konusunda yürütmeyi durdurma kararı geldi... Şimdi ne olacak?

Twitter yasağında şok gelişme

Ankara 15. İdare Mahkemesi, Twıtter'a erişimin engellenmesine dair TİB'in idare kararının yürütmesini durdurdu.

İdare Mahkemesi'ne başvurular

Hürriyet'in haberine göre, Türkiye Barolar Birliği, Ankara Barosu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, MHP'li Oktay Vural Twitter yasağının kalkması için idare mahkemesine başvurdu. Dava dilekçelerinde mahkeme kararının Twitter'ın tümüne değil bazı linklere erişimin engellenmesine yönelik olduğu vurgusu yapıldı.

Anayasa Mahkemesi de Twitter yasağıyla ilgili başvuruları bugün görüşmek üzere gündemine aldı. Yüksek Mahkeme, kararını bugün açıklayacak. En son CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, yasağı Anayasa Mahkemesi'ne taşımıştı.

Kanunlar gereği, TİB bu kararı derhal yürürlüğe koymak zorunda. Yani TİB'in mahkeme kararı kendisine resmen tebliğ edildiği anda Twitter'ı açması gerekiyor.

Yasalar uyarınca, TİB'in Ankara 15. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararına itirazda bulunma hakkı var.

TİB, itirazını Bölge İdare Mahkemesi'ne yapabilecek. Ancak TİB, bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz etse bile, önce Twitter'ı açmak zorunda. Yani itiraz başvurusu yapsa bile TİB'in artık Twitter'a erişimi engelleme hakkı bulunmuyor. Twitter ancak, itiraz haklı bulunursa kapatılabilir. Ancak bu süre içinde TİB, yasal olarak Twitter'a erişimi açık tutmak zorunda.

Okuyucu Yorumları