Twitter'a, YouTube'a ve Facebook'a erişilemiyor!

Dün yaşanan terör saldırısının ardından Twitter, YouTube ve Facebook'a erişimde zorluklar yaşanıyor!

Sosyal ağlar çöktü!

Dün Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısının ardından çoğu kullanıcı Facebook, Twitter ve YouTube'a erişimde sorunlar yaşadığını söylüyor.

Bazı kullanıcılar bu üç popüler sitenin yavaşladığını söylerken bazıları, sosyal ağlara hiç ulaşamamaktan şikayetçi. Gelen bilgilerin karşık olması ve henüz bu durumla ilgili herhangi bir açıklama yapılmamış olması nedeniyle, tam bir engellemenin sözkonusu olup olmadığını bilmiyoruz. Bildiğimiz, bu üç siteye de VPN üzerinden erişmenin mümkün olduğu - yani bağlantı sorunu, muhtemelen bu sitelerin kendisinde bulunmuyor.

Bu arada Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK), saldırılara ilişkin kamuoyunda infial uyandırma ve toplumu dehşete düşürmeye yönelik kasıtlı paylaşımlarda bulunanların yasal sorumluluklarla karşı karşı kalabileceğini belirtti. BTK, sosyal medyada özellikle tweet'lenen, retweet'lenen paylaşımlarda vatandaşlardan gerekli hassasiyeti ve sorumluluğu göstermelerini beklerken, şu açıklamada bulundu:

"Kamuoyunda infial uyandırma ve toplumu dehşete düşürmeye yönelik kasıtlı paylaşımlarda bulunanların yasal sorumlulukları bulunmaktadır. Söz konusu görüntüleri yayınlayarak veya paylaşarak terörizmin amacına hizmet edenler hakkında, milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin korunmasına ilişkin mevzuat kapsamında ilgili kurumlar nezdinde her türlü yasal incelemenin takipçisi olunacak."

Okuyucu Yorumları