Twitter'da taşlar yerinden oynadı!

Twitter'da yaşanan büyük yönetim değişikliği, sosyal ağın bir kez daha sorgulanmasına yol açıyor!

Taşlar yerinden oynadı!.

Eğer Twitter'da yüksek bir konumda yer alsaydınız, sizin için kötü bir gün olabilirdi. Recode'un söylediğine göre aralarında kıdemli mühendislik VP Alex Roetter, küresel medya VP Katie Jacobs Stanton, ürün VP Kevin Weil ve Vine lideri Jason Toff'un da bulunduğu pek çok yönetici, firmayı terk ediyor. Bu ayrılıklar için sebepler değişse de, bazı kişilerin diğerlerine göre daha fazla kendi istekleri ile ayrıldıkları düşünülüyor. Örneğin Stanton, kendi isteği ile ayrılan kişilerden biri.

Bu ayrılıklar ani de olsa, beklenmedik bir gelişme olduğu söylenemez. Twitter, halen yeni kullanıcıları kendine çekmekte zorlanıyor ve yeni CEO Jack Dorsey, köklü bir değişim için yönetimde pek çok değişiklik yapmakta. Bu durum sadece, yönetime bu kadar geniş çapta gelen ilk etkiyi göstermekte. Her ne kadar bu sistemin ne kadar işe yarayacağı bilinmese de, bu durumun firmaya dışarıdan bakanlar için iyi görülmeyeceğine neredeyse kesin gözüyle bakabiliriz. Yeni kişiler bu rolleri üstlenmek için hazır da olsalar, bu kadar fazla yöneticinin bir anda firmayı terk etmesi, firma içinde sorunlar varmış görüntüsünü vermiyor.

Dorsey'in yaptığı açıklamaya göre Roetter, Stanton ve Weil firmayı terk etmeyi tercih ediyor ve işten çıkartılmaları söz konusu değil. İnsan kaynaklarından kıdemli isim Skip Schipper de firmadan ayrılmaya hazırlanan kişiler içerisinde. Bu ayrılmalar, doğal olarak önemli görev değişikliklerini de beraberinde getirecek. COO Adam Bain, medya ve HR da dahil olmak üzere birden fazla grupla ilgilenirken, CTO (Chief Technical Officer) Adam Messinger, tasarım, mühendislik ve araştırma gibi alanlarla ilgilenecek...

Okuyucu Yorumları