Twitter'dan karışık sonuçlar!

Twitter son çeyrek raporunu yayınladı; artık bir sosyal ağ platformu olmadığının sinyallerini verdi!

Twitter'dan karışık sonuçlar!

Twitter'ın son üç ay içerisindeki aylık aktif kullanıcı sayısı, pek çok kişi tarafından heyecanla beklenmekteydi. Yapılan açıklama ile, mikro-blog sitesinin kullanıcılarını arttırmayı başardığı duyuruldu.

Firmanın 2016'nın ilk çeyreğindeki aylık aktif kullanıcı sayısı 310 milyona çıkarak bir önceki çeyreğe göre 5 milyon artmış durumda. Ayrıca bir önceki yılın aynı dönemine göre de yüzde 3'lük bir artış görülmekte. Firma, ikinci çeyrekteki aylık aktif kullanıcı sayısı hakkında tahmin yapmayı reddetmiş olsa da, genel olarak iyi bir başlangıca sahip olduğu söylenebilir.

Bu artışa rağmen Twitter, gelir beklentilerini yakalamayı başaramamış gibi görünüyor. Firma, alt uçta 595 milyon dolar gelir raporu sunmakta ve bu da bir önceki yıla göre yüzde 36'lık bir artışı işaret ediyor. Ancak beklenen 608 milyon doların altında kalmakta. Daha da kötü olan durum ise, analistlerin tahminlerine göre firmanın ikinci çeyrekte de 590 milyon dolar ile 610 milyon dolar arasında bir gelire ulaşacak olması. Bu çeyrek için de beklentiler 678 milyon dolardı.

VFO Anthony Noto, firmanın Mart ayını özellikle düşük performans gösteren bir ay olarak belirtirken, artık mümkün olan maksimum ABD reklamını aldığını ve bundan sonra reklamlar için yapılan ödemeleri arttırması gerektiğini ve bunun da oldukça zor olduğunu söylemekte.

Firma yöneticileri, markaların yaz döneminde daha fazla ödeme yapmalarının beklendiğini söylüyor. Ayrıca Avrupa firmalarının da Olimpiyatlar gibi etkinlikler yaklaşana kadar bekledikleri bilinen bir gerçek.

Twitter'ın gelir beklentilerini yakalayamamasına rağmen aylık aktif kullanıcı sayısını arttırmış olması, bu çeyrekteki konumunun o kadar da kötü olmamasını sağlıyor. Bu durum, Twitter'ın halen kullanıcı kazanabileceğini göstermekte. Firmanın kazandığı bu kullanıcıların kalıcı olup olmadığı ise önümüzdeki çeyreklerde ortaya çıkacak...

Sosyal Ağ değil, haber uygulaması!

Sosyal Ağ değil, haber uygulaması!

Tüm bu karışık sonuçların yanında, Twitter cephesinde ilginç bir gelişme de yaşandı. Apple'ın App Store'unda yayınlandığı ilk günden bu yana "Sosyal Ağ" kategorisinde listelenen Twitter uygulaması, artık "Haberler" kategorisinde yer alıyor.

Bu gelişme, Twitter'ın sadece bir sosyal ağ uygulaması olmaktan çıkıp, gerçek bir haber kaynağı haline gelmeyi amaçladığını gösteriyor. Gerçekten de pek çok kullanıcı, önemli haberleri çoğu zaman ilk kez Twitter üzerindeki paylaşımlarla öğreniyor. Haber yayınları da, takipçilerine yeni haberleri Twitter aracılığı ile duyurmaya artık büyük önem veriyor.

Twitter'ın haber kategorisine transfer olması neleri değiştirir, kestirmek zor. Ama dev sitenin daha fazlasını hedeflediği açıkça ortada...

Okuyucu Yorumları