Twitter'ın anti-terör çalışmaları sürüyor...

Twitter, terör konusunda aldığı eleştirilerin ardından önemli değişiklikler yapıyor!

Twitter'ın antiIŞİD çalışması

Twitter, artık terörist yanlısı hesaplara karşı çalışmalarını açıkladı. Firma, yeni bir blog yazısı ile IŞİD gibi şiddetli aşırı gruplar ile alakalı hesaplara karşı çabalarını detaylı bir şekilde anlattı. Buna göre firmanın çabaları arasında, raporlar ile ilgilenen grubun boyutunu büyütmek ve otomatik anti-spam araçları ile hesapları daha hızlı bir şekilde bulmaya çalışmak da bulunuyor.

Twitter'ın söylediğine göre bu taktikler, geçtiğimiz yılın ortalarından beri 125.000'den fazla hesabın terör hareketlerini desteklemek sebebiyle dondurulması ile sonuçlanmış durumda. Yazıda "şimdiden sonuçlar almaya başladık" cümlesini kullanan firma, "bu tarz davranışların Twitter'dan uzaklaşmaya başladığını" söyledi.

Bu hareket, Twitter'ın gözüken IŞİD yanlısı hesaplar sebebi ile Washington'dan çok fazla eleştiri aldığı bir döneme denk geliyor. Ayrıca firma şu anda, eşi Jordan'da IŞİD ile ilgili bir grup tarafından öldürülen bir kadın, Twitter'ı grubun güce yükselişinden sorumlu tutarak dava açmış durumda. Aynı zamanda Twitter, hesapları dondurmakta fazla agresif olmakla da eleştiriliyor. Geçtiğimiz yılın sonlarında da bir Arap Baharı aktivistinin hesabı yanlış anlaşılma sebebi ile dondurulmuştu.

Okuyucu Yorumları