Twitter'ın Başı İlginç Bildirimlerle Belada

Dev sosyal medya ağının mobil uygulamasına gelen tuhaf bildirimler insanları şaşkına çevirdi!

Twitter'dan garip bildirimler

Pazartesi günü ABD saatiyle 21.30 sularında ortaya çıkan bir sorun, akıllı telefonlarında Twitter uygulamasını kullanan kullanıcıları şaşkına çevirdi. Kullanıcılar bildirim sesiyle telefonlarını ellerine aldıklarında Twitter'dan gelen çok sayıda bildirimlerin çoğunun rastgele rakam ve sayılardan oluştuğunu gördüler.

Twitter'ın Başı İlginç Bildirimlerle Belada
Aynı sorun Jack Dorsey'in kişisel akıllı telefonunda da baş gösterdi.Görsel: Jack Dorsey/Twitter

Kullanıcılar bildirimlere dokunmaları durumunda ise bildirimin kendilerini uygulamada en son nerede bulundular ise oraya götürdüklerini gördüler.

Twitter CEO'su Jack Dorsey ise Salı sabahı problemin farkında olduğunu ve Twitter ekibinin iş üstünde olduğunu belirten bir Tweet gönderdi. Tweet'te kendi telefonundan gönderdiği ekran görüntüsüyle aynı problemi yaşıyor olduğunu gösteren Dorsey, Tweet'inde "Problemi biz de yaşıyoruz. İş üstündeyiz." cümlelerine yer verdi.

Dorsey, bir süre sonra kendi Tweet'ine yanıt olarak yazdığı bir başka Tweet'te problemin çözülmüş olması gerektiğini ancak probleme neyin yol açtığını hâlâ anlamaya çalıştıklarını belirtti.

Twitter destek hesabı ise bir süre sonra iOS cihazlarında bulunan kırmızı nokta şeklindeki bildirim belirteçlerinin kodlarda gözükmemesi gerektiğini ancak bir hata sonucunda bildirim sayaçlarının kodlarda göründüğünü ancak problemin artık çözüme kavuştuğunu açıkladı.

Bu açıklama olayın nasıl olduğunu açıklasa da buna neyin sebep olduğu konusunda bir bilgilerinin olmadığını açıklayan Dorsey, sebebi bilmeseler de problemin kısa sürede çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Tabii ki Twitter problemin çözüme kavuşturulduğu süreçte karmaşa içerisindeydi ve Twitter ekibi dahil çoğu hesap bu olayın tam anlamıyla tadını çıkardı:

Okuyucu Yorumları