Twitter'ın yeni özellikleri, "troll'lere" dur diyecek!

Twitter'ın herkesin kullanımına sunduğu iki yeni özellik, kalitesiz içeriklere ve Twitter troll'lerine dur diyecek!

Twitter, "troll'lere" savaş açtı!

Twitter, kullanıcılarının bildirimleri daha iyi kontrol edebilmeleri için iki yeni özellik sunuyor ve bu özellikler, platform üzerindeki kötüye kullanma ve "troll" davranışları elemeye yönelik.

Bu özelliklerin ilki, sadece takip ettiğiniz hesaplardan bildirimleri görmenizi sağlıyor. Bu da Twittersphere içerisindeki rastgele insanların @'lerini görmemeniz anlamına geliyor. Bu özellik spam ve rahatsız edici içeriklerin size ulaşmasını engellemekte yardımcı olsa da, bu tweet'lerin gönderilmelerini engellememekte ve bu da bu özelliğin sorunu olarak tanımlanabilir.

Twitter'ın diğer yeniliği ise, bildirimler sekmenizde gözüken tweet'leri daha iyi bir şekilde değerlendirmenizi sağlayan bir "kalite filtresi" olarak gözükmekte. Twitter'ın söylediğine göre bu filtre "düşük kaliteli içeriklere" dikkat edecek. Filtre, hesap kaynağı ve davranışı gibi sinyalleri kontrol ederek kendisini aşamayan Tweet'lerin bildirim sekmenizde gözükmesini engelleyecek.

Kalite filtresi ve bildirim seçenekleri aslında yeni bir şey değil. Twitter bu seçenekleri bir süredir doğrulanmış hesaplar için sunmaktaydı. Ancak bu yeni güncelleme ile beraber bu özellikler herkes için sunuluyor.

Bu özelliklerin spam'ı ve ciddi bir şekilde "troll" hesapları ve takip etmediğiniz kişilerin rahatsız etmesini engelleyeceğine neredeyse kesin olarak bakılabilir ve bunun büyük bir iyileştirme olduğu söylenebilir.

Ancak bu ayarlar, gerçek hesaplardan gelen hedefli rahatsız edici içerikleri engellemek için pek bir şey yapmıyor. Dahası firma, yeni ayarlar için yaptığı duyuruda "trollerden" veya taciz edici içeriklerden bahsetmiyor. Bu konuda ise Twitter, yapılan duyurunun ötesinde bir açıklama yapmayacağını söylemiş durumda...

Okuyucu Yorumları