Uber Microsoft'tan araba da almış!

Caddelerde gezen bu arabaların amacı, aslında Google'ın arabalarından farklı değil!

Google'a rakip çıktı!

Uber zaten Pittsburgh sokaklarında otonom araçları test etmekteydi. Ve artık ayrı bir haritalama aracı filosu da yola çıkmış durumda.

Facebook'ta ortaya çıkan bir fotoğrafta görülen algılayıcı sistemleri ile donatılmış bir Uber aracının ardından firma, TechCrunch'a gönderdiği bir fotoğraf ve açıklama ile haritalama araçlarının dolaştığını doğruladı. Bu araçlar otonom araçlar değiller ve Google'ın StreetView projesi için yıllardır kullandığı araçlara benziyorlar.

Hatta TechCrunch'ın söylediğine göre bu araçlarda kullanılan sistemler, ilk olarak Microsoft tarafından tasarlanmışlardı. Bu yılın başlarında ortaya çıkan bir rapor ile Uber'in Microsoft'tan bazı "varlıklar" ve 100'e yakın çalışan aldığı anlaşılmaktaydı. Bu varlıkların neler olduğu belli değildi ancak şu anda bir Uber sözcüsü, bu varlıkların arasında arabaların bulunduğunu doğrulamakta.

Ayrıca aynı sözcü, bu araçların ne amaçla kullanıldıklarını da açıklamakta. "Bu arabalar geçtiğimiz birkaç aydır caddelerdeydi ve Uber deneyimi için önemli olan haritalama özelliklerini geliştirecek görüntüler toplamaktaydılar."

Ancak araçların yaptığı tek şey bu olmayabilir. Çoğu otonom araç şehirde dolaşabilmek için zengin, 3D haritalar kullanmakta. LIDAR gibi teknolojiler ile yaratılan bu haritaların, Uber tarafından da normal haritalar ile aynı zamanda oluşturulmaları mümkün olabilir ancak şimdilik bu düşünce, sadece bir tahmin...

Okuyucu Yorumları