Uber'den 1 milyar zaferi!

Çok tartışılsa da, son zamanların en önemli internet hizmeti bir milyar barajını aşmayı başardı!

O da bir milyarı geçti!

Taksi endüstrisinin itirazlarına ve karşılaşmak zorunda kaldığı hukuki sorunlara rağmen Uber büyümeye devam ediyor. Hatta hizmet, Londra'da Noel arifesinde milyarıncı sürüşünü gerçekleştirdiğini duyurdu. Firmanın 2010 Haziran tarihinde çalışmaya başladığı düşünülürse, bunun anlamı ayda ortalama 15 milyon sürüş oluyor. Tabii ki bu milyarın büyük bir kısmının daha yakın zamanlarda, hizmetin Dünya geneline yayılması ile gerçekleştiğini tahmin etmek zor değil.

Eğer bu genişleme bilgisini de Uber'in sürüşlerine eklersek, ikinci milyara ulaşmanın beş yıl sürmeyeceğini tahmin edebiliriz. Firma, milyarıncı sürüşüne ulaşmanın yanı sıra, yatırımcılarının sürekli olarak artması ile beraber 65 milyar dolar değerine de sahip durumda.

Bu duruma bakıldığında da şanslı yolculara bir yıl değerinde bedava seyahat (10000 Sterlin veya yaklaşık 15000 dolar) ve hizmetin çalışmakta olduğu bir şehre bedava ziyaret sunmasına da şaşırmamak lazım. Firmanın bu hediyeyi karşılayabilecek gücü bulunduğu açıkça ortada...

Okuyucu Yorumları