Uber'in rakibi Sidecar yolun sonuna geldi!

Büyük rakipleriye mücadele edemeyen bir önemli şirket daha, kepenkleri kapatmaya karar verdi!

Sonunda o da havlu attı!

Yolculuk paylaşım ve teslimat hizmeti Sidecar'ın kurucuları Sunil Paul ve Jahan Khanna, bugün itibariyle faaliyetlerini sona erdireceklerini açıkladı. San Francisco merkezli şirket, son yıllarda Uber ve Lyft gibi çok daha büyük rakiplerinin gölgesinden kurtulmak için büyük mücadele veriyordu.

Paul ve Khanna konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, Sidecar hizmetinin kapanacak olmasının kendileri ve kullanıcıları için büyük bir hayal kırıklığı olduğunu belirtti. Şirketin kurucuları kararın nedenlerinden birinin "önemli bir sermaye dezavantajı" olduğunu söylüyor.

Sidecar, 2011 yılında yolculuk paylaşım hizmeti olarak başlasa da son zamanlarda büyük ölçüde teslimat/kurye hizmetleri işine odaklanmıştı. Şirket, Uber ve Lyft gibi rakipleri karşısında olağanüstü bir yatırım toplama mücadelesi vermiş, beş yatırım turu üzerinden sadece 35 milyon dolarlık bir finans sağlayabilmişti. Buna karşılık Uber 62.5 milyar dolarlık bir değer bildirmişti.

Şirket Google Ventures, Lightspeed Venture Partners ve Sir Richard Branson gibi büyük yatırımcılar tarafından desteklenmesine rağmen bir türlü sektörde tutunmayı başaramadı. Yine de Paul ve Khanna, Sidecar için yolun sonu olduğunu ancak şirketin girişimlerini sürdürmeye devam edeceğini söylüyor. Sidecar kurucuları için bir sonraki büyük macera 2016 yılında start alabilir.

Okuyucu Yorumları