Ubisoft, güncellemeleri "yok edecek!"

Oyun dünyasının önemli şirketi Ubisoft, yeni nesil konsollar hakkında bakın neler düşünüyor?

Söz sırası oyun devinde!

Günümüzde bir oyunu, yayınlanma tarihinde, yataktan bile çıkmadan almak mümkün. Ancak belki çoktan indirdiğiniz ve yüklediğiniz oyuna gelecek güncellemeleri beklemek oldukça şevk kırıcı olabiliyor.

Ancak Ubisoft, bu problemi çözecek olan platformun konsollar olduğunu düşünüyor. Lionel Raynaud'un söylediğine göre "uyku modunda iken yapılan otomatik güncellemeler" ile bu sorun yeni nesil konsollarda çözülecek. Yeni nesil konsolların, oyunculara çok daha keyifli bir oyun tecrübesi yaşatacağını söyleyen Raynaud, yeni neslin en büyük artısının, gelişmiş sosyal oyun biçimi olduğu düşüncesinde. "Yeni nesil konsolların en büyük getirilerinden biri, bizlere çok daha sosyal, daha boyutlu ve daha interaktif oyunlar yaratma imkanı tanıması ve bu durum, günümüz oyuncularının tam olarak istediği şey."

Paylaşma ve yayınlama gibi özelliklerin artık standartlaştığını söyleyen Raynaud, yeni sistemi "bir gösteri alanı" gibi görmemiz gerektiği düşüncesine sahip. Raynaud'a göre oyun dünyası, artık, büyük dünyalar üzerinde, insanların birbirlerini ziyaret edebildikleri, sosyal, derin ve kişisel tecrübelerin yaşandığı bir ortama dönüşmüş durumda.

Ubisoft, geçtiğimiz ayın başlarında, Assasin's Creed 4: Black Flag DLC, Freedom Cry'ı PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360 konsolları için yayınlamıştı. Diğer pek çok yapımcının da söylediğini yineleyen Raynaud, yeni nesil konsol tasarımının giderek PC'lere yaklaştığını söylüyor ve bu benzerlikle beraber, farklı platformlar için oyun tasarlamanın artık çok daha kolay olduğunu düşünüyor.

Okuyucu Yorumları