Ubisoft sunucuları hack'lendi!

Sunucuları hacker'lara boyun eğen bu oyun devinin, önemli bir sırrı da böylece ortaya döküldü!

Oyun devi fena hack'lendi!

Rus hacker'lar, Ubisoft'un sunucusunu hack'leyerek ona ücretsiz olarak erişmenin bir yolunu buldular.

Game Informer'ın yaptığı bilgilendirmeye göre bu hack'leme, oyunlarını çevrimiçi olarak yayınlayan şirketlerin ortaya çıkardığı bazı sorunlara odaklanıyor. Hacker'ların DRM koruması yerine çevrimiçi sunucuları hedef aldığı, böylece yasadışı bir biçimde sunucuyu kiralayabildikleri söyleniyor. Bu hack'leme olayında uPlay'in indirme hizmetinin kandırılarak kullanıcıları belirli oyunlara sahipmiş gibi gösterdiği ve bu oyunların ücretsiz olarak indirilmesine izin verdiği söyleniyor.

Hack'leme sonrasında herhangi bir kişisel bilginin internete sızmadığı söyleniyor. Ubisoft'tan bir yetkili, yaptığı açıklamada sorundan haberdar olduklarını ve onarmak üzere çalışmalara başladıklarını söyledi. Onarım tamamlanana kadar uPlay PC indirme hizmeti kapalı kalacak.

Bu arada saldırı, ilginç bir detayı da ortaya çıkardı. Henüz duyurulmayan Far Cry 3: Blood Dragon, Ubisoft'un sunucularında indirmeye hazır olarak bekliyordu. Blood Dragon'u indirip oynayan bir kullanıcı, ondan çektiği yarım saatlik videoyu YouTube'a yükledi ancak video hızla siteden kaldırıldı.

Okuyucu Yorumları