Ubisoft'tan çok farklı bir oyun geliyor!

Konusunu ve amacını okuyunca "bu zaten yapıldı" diyeceksiniz ama arada müthiş bir fark var...

Çok farklı bir oyun geliyor!

Oyun devi Ubisoft, sizi butonlara basmaktan kurtaracak, yani daha gerçekçi bir oyun deneyimine sahip olacağınız bir rock oyunu hazırlıyor.

Rock Band ve Guitar Hero oyunları piyasaya çıktığında "gerçek bir gitarı nasıl çalacağını öğretmemesi" şeklinde eleştiri almış, bu eksiğiyle gerçeğe benzer bir yanının olmadığı söylenmişti. Fakat Ubisoft'un gelecek projesi Rocksmith, bu eleştirileri ortadan kaldıracak.

Ubisoft'tan Tony Key, bir Holywood muhabiri ile yaptığı röportajda "Guitar Hero bir parti oyunu. Fakat Rocksmith, bir müzik deneyimi." şeklinde bir demeç verdi.

Yine de bir parti oyununa benzeyecek olan Rocksmith, bir jak girişi ile PS3 ve Xbox'ta da oynanabilir olacak. Oyun, Rolling Stones, David Bowie, Nirvana ve The Animals gibi ünlü grup ve sanatçılardan oluşan yaklaşık 45 parça içerecek.

Guitar Hero öldü

Guitar Hero öldü
Popüler oyun Guitar Hero artık yok

Tony Key, ileride bunun gibi daha çok proje olacağını söylemekle birlikte, Ubisoft'un, bu oyunla birlikte oyunculara yararlı olabilecek türden yapıtlar meydana getirme plânları kurduğunu da belirtti. Ubisoft, halihazırda birkaç dans ve "kendini formda tutma" türünden oyunlara sahip; fakat Rocksmith, oyunculara bir enstrümanın nasıl çalınacağını öğreten ilk oyun olacak.

Guitar Hero'nun yapımcısı Activision ise bu popüler oyununu senenin başlarında sonlandırdı. Bu oyunun ölmesinin nedenleri olarak da yükselen müzik lisans ücretleri ve Axl Rose ile mahkemelik olunması gösteriliyor. Tony Key ise Ubisoft'un böyle bir sorun yaşamayacağını, bize bir enstrümanın nasıl çalacağını öğreten bir oyunun yepyeni eserler ortaya çıkaracağı gerçeğine dayanarak dile getiriyor.

Oyun anlayışına yepyeni bir boyut kazandıracağı düşünülen Rocksmith'in önümüzdeki Eylül ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları