Ubisoft'ta 18 yıllık devir kapanıyor!

Oyun devi, 18 yılın ardından bir dönemin kapandığını resmi olarak duyurdu!

18 yıllık dönem kapanıyor!

Ubisoft, yaptığı açıklama ile Casablanca, Fas'taki stüdyosunu kapatacağını duyurdu. Resmi kapanma işlemi, 13 Haziran tarihinde gerçekleşecek.

Yaptığı açıklamada Ubisoft, çalışanların bu konuda geçtiğimiz hafta bilgilendirildiğini söylemekteydi. Ayrıca Ubisoft, diğer stüdyoları için "transfer imkanları" sunacak ve firmadan ayrılacak çalışanlara da "yardımcı" olacak.

Ubisoft Casablanca'nın çalışan sayısı belirtilmemiş olsa da, stüdyonun internet sitesi halen çalışmakta ve yayınlanan bir ekip fotoğrafında iki düzineden fazla kişi gözüküyor.

Ubisoft Casablanca, 1998 yılında çalışmaya başlamıştı. Bu 18 yıl içerisinde geliştirici 26'dan fazla oyuna yardımcı olmuştu. Bu oyunların arasında Valiant Hearts, Child of Light ve Rayman Legends gibi isimler de bulunmakta.

Ubisoft Mobile Yöneticisi Jean-Michel Detoc'un söylediğine göre stüdyo, video oyun marketinin evriminden dolayı kapanmakta: "Stüdyo için geniş ağımızın içerisinde uygun bir formül bulamadık."

Bu kapanma ile beraber Ubisoft'un 17 ülkede 29 stüdyosu kalacak. Bu stüdyoların beşi, tamamen mobil oyun gelişimine odaklanmış durumda...

Okuyucu Yorumları