Ubisoft'ta Epic Games başarısı

Ubisoft'un Epic Games Store'a geçiş kararı firmanın işine yaradı

Ubisoft, Epic Games'den memnun

Tom Clancy's The Division 2'si geçtiğimiz ay sürpriz bir karar ile Steam yayımı planlarından vazgeçerek Epic Games Store'a geçiş yapmıştı. Her ne kadar Epic Games Store'a geçen oyunlara karşı hayranların tepkisi genel olarak pozitif olmasa da, Ubisoft'un kararı firma için avantajlı olarak sonuçlanmış gibi gözüküyor.

Ubisoft CEO'su Yves Guillemot yaptığı gelir duyurusunda, PC sürümü için ön sipariş miktarının "ilk Division'dan yüksek" olduğunu ve sadece Ubisoft Store siparişlerinin öncekinden altı kat fazla siparişe sahip olduğunu söyledi.

Firmanın planı ise her zaman için müşterileri Ubisoft Store'a çekmek gibi gözüküyor ve yeni seçenekten daha tanıdık bir alternatif sunarak Ubisoft, Steam'in %30'luk kesiminden kurtuluyor ve Epic Games Store'dan oyunu alan hayranlar hâlâ Epic'in %12'lik kâr paylaşma teklifi ile gelir sağlıyor.

Bu kararı duyuran orijinal duyuruya göre Ubisoft, 2019 yılında daha fazla oyunu Epic Games Store'a taşımayı planlıyor ancak henüz özel olarak isimler duyurulmuş değil.

Division 2'nin 15 Mart tarihinde yayımlanması planlanıyor ve 1 Mart tarihinde dört günlük bir açık beta süreci başlatılacak. Ayrıca Ubisoft'un geçtiğimiz gün yaptığı duyuruya göre PC sürümünün ön siparişleri ile beraber Watch Dogs 2, Ghost Recon Wildlands veya Far Cry Primal arasında bir seçim sunulacak...

Okuyucu Yorumları