Ubuntu for Android projesi durduruldu!

Ortaya çıktığında heyecan uyandıran mobil işletim sistemi, daha yolun başındayken rafa kalktı!

Rüya başlamadan bitti!

Ceplerimizi masaüstü bilgisayara dönüştürmemizi sağlamak iddiasıyla ilgi çeken Ubuntu for Android, Canonical'ın yaptığı açıklamaya göre artık aktif olarak geliştirilmeyecek. Ayrı bir ürün olan Ubuntu Touch ise geliştirilmeye devam ediliyor.

Ubuntu for Android projesinin sonladığı iddiası, Caconical'dan geliştirici Matthew Paul Thomas'ın bir hata raporu göndermesinden ve bu raporunun kaldırılmasından sonra ortaya atılmıştı. OMG Ubuntu'ya göre hata raporunda şunlar yazıyordu: "(Bu web sitesi) Ubuntu for Android'i '2012'nin üst seviye ceplerinin vazgeçilmez özelliklerinden biri olması gerektiğini' söylüyor. Ubuntu for Android artık geliştirilmiyor, bu yüzden bu sayfa ve (işlevler bölümü) artık emekliye ayrılmalı."

Canonical, yaptığı açıklamada Ubuntu for Android'in "harika bir ürün konsepti olduğunu ve tüketicilerin işlevi memnuniyetle karşılamaya hazır olduklarını", ancak "geliştirmeyi bir adım ileri taşımak ve Android tarafında gerekli değişiklikleri yapabilmek için bir ortağa ihtiyaç olduğunu" söyledi.

Şu an herhangi bir ortakla görüşme içinde olmadıklarını, ancak böyle bir ortaklığa hala çok açık olduklarını söyleyen Canonical, şu sırada Ubuntu for Phones'a odaklandıklarını, bu yüzden Ubuntu for Android'i aktif olarak kovalamadıklarını söyledi.

Okuyucu Yorumları