Ubuntu forumlarına hack şoku!

Yazılım devi, maruz kaldığı saldırı karşısında bu bölümünü apar topar kapatmak zorunda kaldı!

Yazılım devine saldıırı!

Ubuntu son zamanların en büyük şoklarından bir tanesini yaşıyor; zira Linux'un dünyaya açılan online topluluk sitesi Ubuntuforums.org, sisteme yapılan izinsiz giriş ardından şimdilik kapatıldı.

Sitenin adminlerinden gelen açıklamaya göre yapılan saldırı, düşünülenden çok daha büyük. "Ne yazık ki saldırıyı yapanlar, Ubuntu Forum'larında kayıtlı bulunan tüm kullanıcı isimlerini, şifrelerini ve elektronik posta adreslerini ele geçmiş durumdalar." şeklinde durumu özetleyen site uzmanları, yine de şifrelerin düz metin olarak saklanmadıklarından dolayı, bir nebze içlerinin rahat olduğunu dile getirdiler.

Saldırının yarattığı bir diğer sorunsa, siteye girildiği zaman toplamda 1,824,159 üyenin, sadece 19,493'ünün aktif kisvesi altında yer alması oldu. Bu da demek oluyor ki büyük miktardaki kullanıcı sitenin ele geçirildiğinin farkında bile değil ki bu durumu değiştirebilmek ve mağduriyeti en aza indirgemek için site üzerinden "Eğer halen Ubuntu Forumlarında kullandığınız aynı kullanıcı adı ve şifreyi bir başka yerde de kullanıyorsanız, en kısa zamanda bilgilerinizi değiştirmenizi tavsiye ederiz." şeklide bir uyarı mesajı geçildi.

Site Cumartesi akşam saatlerinde saldırıya uğradı ve o zamandan beri kapalı. Diğer Ubuntu sunucuları olan Ubuntu One ve Launchpad ise saldırıdan hiçbir şekilde etkilenmedi.

Okuyucu Yorumları