Ubuntu'lu cep Edge sonbahara kaldı

Uzun zamandır merakla beklenen, Ubuntu ile çalışacak cep telefonundan heyecan verici haberler var!

Ubuntu'lu cepten haber var!

Ubuntu işletim sistemiyle çalışması planlanan ve ilk olarak yaz aylarında ortaya çıkan Ubuntu Edge, görünüşe göre sonbahar aylarına kaldı. Telefonu hayata geçirmek için kullanıcılardan yardım isteyen Canonical kurucusu Mark Shuttleworth, toplamda 32 milyon dolarlık fona ihtiyacı vardı. İhtiyacı olan paranın büyük miktarını toplayan Shuttleworth'un önünde hala yolu var. Fakat Shuttleworth eli kolu bağlı şekilde paranın toplanmasını beklemiyor, Edge'i geliştirmeyi sürdürüyor.

Telefonun üretime başladığı sonraki aşamalarına hazırlanan Shuttleworth, planlarına göre Ubuntu'lu cebi bu yılın sonbahar ayında tanıtacak ve ilk olarak Amerika, Çin ve Avrupa için hazır hale getirecek. Ayrıca Ubuntu Edge'de çalışacak olan uygulamalar hakkında da bilgi veren Shuttleworth, Ubuntu platformu için üretilecek olan uygulamaların iOS ve Android için geliştirilen araçlarla rahatlıkla hazırlanabileceğini de söyledi. Ubuntu'nun iOS ve Android platformlarıyla uyumlu olduğunu söyleyen Shuttleworth, Google ve Apple için geliştirilen bir uygulamanın üzerinde çok az düzenlemeyle Ubuntu platformu için kullanılabilir olacağından bahsetti.

Peki, Ubuntu Edge teknik özellikler bakımından neler sunacak? Ubuntu Edge, muhtemelen dört çekirdekli bir işlemciyle gelecek. 4 GB RAM ve 128 GB depolama alanı gibi dikkat çekici özelliklerle gelecek olan cep, 4.5 inçlik 720x1280 piksel çözünürlüklü ekranın da sahibi olacak. Cebin akıbetini merakla bekliyoruz.

Okuyucu Yorumları