Üç boyut ile el anatomisinde uzmanlaşın

Dassault Systèmes tarafından üretilen yeni çevrimiçi deneyim "Bones Box" piyasaya sürüldü.

El anatomisinde uzmanlaşın

"Bones Box", oyuncuların konsantrasyon, bellek, hızlı düşünme ve kıvraklık kabiliyetlerini kullanarak rekor süre içinde eldeki tüm kemikleri doğru şekilde birleştirmelerini isteyen çevrim içi, 3D ve gerçek zamanlı bir "serious game" (eğitim amaçlı oyun). Günlük işlevine bakıldığında ne kadar karmaşık olduğunu anlamanın zor olduğu bu önemli insan vücudu parçasının kemik yapısında uzmanlaşmak isteyen herkes becerilerini test edebiliyor. İnsan iskeletindeki farklı şekil ve boyutlardaki 206 kemikten 27'si bir araya gelerek parmaklar, avuç içi ve bileği oluşturuyor.

"Bones Box", eğitim ve fen bilimlerini daha geniş bir kitleye sunmak için Dassault Systèmes' 3DEXPERIENCE Lab tarafından geliştirilen en yeni 3D deneyimi. Bu uygulama, ilkyardım konulu "Staying Alive" ve doğum konulu "Born to Be Alive" adlı uygulamaların izinden gidiyor.

"Bones Box" Paris-Descartes Üniversitesi'ndeki dijital teknolojiler ve simülasyonlar üzerinde çalışan tıbbi eğitim amaçlı üniversite laboratuvarı ve European Georges Pompidou Hospital'da el, üst uzuvlar ve periferik sinir cerrahisi bölüm başkanı Profesör Emmanuel Masmejean ve iLumens işbirliği ile geliştirildi.

Dassault Systèmes'in 3D modelleme uygulamaları ve gerçekçi simülasyonları, onlarca yıldır çok sayıda sektörde ürünlerin tasarım, üretim ve destek yöntemlerini basitleştiriyor ve çığır açan geliştirmeler sağlıyor. Buna paralel olarak, sağlık sektörü eğitiminde dijital teknolojiler ve simülasyon kullanımının etkili öğrenmeye katkıda bulunduğu kanıtlanmıştır. Bunu dikkate alan şirket, öğretim üyeleri ve öğrencileri eğlenceli ve yaparak öğrenmeye dayalı bir dinamik için bir araya getirerek 3D sanal laboratuvarlar geliştirmeye odaklanıyor.

Okuyucu Yorumları