"Uçan araba" kazası iki yaralı ile sonuçlandı

Şaka değil; tamamen gerçek: Uçan araba Maverick kaza yaptı; yaralılar var!

Uçan araba kaza yaparsa...

Maverick marka bir "uçan arabanın" yaptığı kazanın ardından, Marion County Florida'da iki kişi yaralandı. Kaza raporunda iki kişinin de hafif yaralı olduğu söylenmekte. Maverick, daha önce yapılan testlerinde de en az iki kazaya karışmıştı. Bu kazaların biri 2012 yılında ve diğer 2013 yılında gerçekleşmişti.

Marion County Sheriff's Office'ın Orlando Sentinel'e gönderdiği e-postada yazan yazı ise şu şekilde: "Bu ev yapımı araç, içerisinde iki kişiyle havalanmayı başardı ancak daha sonra yere çakıldı ve alev aldı."

Araba ilk olarak Marion County Sheriff's Office'den gönderilen Slovak aracın resmi sebebiyle bir Aeromobil uçan araba (büyük fotoğraf) olarak tanımlanmıştı ancak bu uçan arabanın modeli aslında bir Maverick'ti.

Maverick, Florida'da yer alan ve Steve Saint tarafından yönetilen I-TEC adlı bir Hristiyan misyoner organizasyonu tarafından geliştirilmişti. Saint, 2012 yılında "uçan arabasının" testi esnasında yaralanmıştı ancak bu yeni kazadaki yaralılardan biri olup olmadığı belli değil. Misyoner grup, Maverick aracını gelişmekte olan ülkelerde zor ulaşılan alanlara daha hızlı ulaşmak adına geliştirmişti. Ayrıca bu uçan araba 94.000 dolar karşılığında genel satışa da sunulmuş durumda.

Maverick'in başarılı uçuşlar gerçekleştirebildiği bilinmekte ancak, hâlâ daha güvenilir ve daha ucuz uçan arabaların geliştirilmesi için bekleyişimiz sürmekte. Bu arada, satışa sunulmuş olsa da, aracın kulanmının halen yasal olmadığını ekleyelim...

Okuyucu Yorumları