Ücretli Internet İçeriklerine İlgi Artıyor

Ücretli internet içerikleri önümüzdeki yıllar içerisinde karlı bir Pazar olarak gelişecek.

Ücretli Internet İçeriklerine İlgi Artıyor

Bu sonucu, Alman Gazete Yayıncıları Birliği (DVZ) ve yönetim ve teknoloji danışmanı Sapient tarafından yapılan bir araştırma ortaya koydu. Buna göre web içeriklerinin 2005 yılında 127 Milyon Euro ciro yapması bekleniyor. Söz konusu Pazar içinde bulunduğumuz senenin ilk üç çeyreğinde yüzde 30 büyüdü.

Araştırmanın sonucu 30 web sayfasına sahip 15 içerik sunucusundan ve 11.000’den fazla internet kullanıcısına yöneltilen sorulara verilen cevaplara dayanıyor. Kullanıcıların yarısından fazlası (Yüzde 51,3) ücretli içerikleri kullandığını dile getirmiş. Ancak bunun için online hizmetlerin önemi ve kullanıcıya olan yakınlığı büyük rol oynuyor. Para karşılığında en çok ulaşılmak istenen hizmetler ise online bankacılık ve aracı kurumların veri tabaları ve aşivleri, ekonomi ve finans bilgileri ve yazılım yükleme.
İçerik sunucuları geleceğe umutla bakıyorlar. Bir çoğu ise hazırlıklara şimdiden başlamış durumda. Şu anda ücretli hizmetlerden faydalanan kullanıcıların çok büyük bir kısmı memnunlar. Kullanıcıların yüzde 74’ü yeniden bilgi satın almayı düşünüyorlar.

Okuyucu Yorumları